Strazburg'da UETD İftar Programı

Alsace bölgesinde faaliyet gösteren UETD şubesinin organize ettiği iftara Strazburg ve çevresinden yaklaşık 300 kişi katıldı.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Alsace Şubesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen iftar programı, Strazburg kenti ve çevresinden katılımlarla gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Strazburg Merkezi'ndeki iftara Türkiye'nin Strazburg Başkonsolosu Özgür Çınar, Strazburg Din Hizmetleri Ataşesi Fevzi Hamurcu, Türkiye'nin Avrupa Konseyi Nezdinde Daimi Temsilciliğinde görevli Adalet Müşavirleri Murat Ülkü ve Mustafa Çiçek, UETD Alsace Şube Başkanı İrfan Duman'ın aralarında olduğu yaklaşık 300 kişi katıldı.

Başkonsolos Çınar, programda yaptığı konuşmada, ramazan ayının, birlik, beraberlik ve dayanışma duyguları güçlü olan Türk milletine daha farklı bir ahenk getirdiğini söyledi.

Çınar, Strazburg Başkonsolosluğu bölgesinde yaşayan Türk vatandaşlarının iftar programlarını ilgiyle takip ettiğini dile getirdi.

Farklı illerde Türk dernekleri tarafından Türk veya diğer ülke vatandaşlarına verilen iftarların dayanışma ve kaynaşmayı sağladığını belirten Çınar, UETD Alsace Şubesi yöneticilerine teşekkür etti.

Duman ise yurt dışında Türk tarih ve kültürünün en güzel örneklerinden olan ramazanı, iftarın sevinç ve paylaşımını geleneksel hale getirme amacında olduklarını anlattı.

Düzenledikleri iftar programlarına Başkonsolos Çınar, bölgedeki diğer Türk yetkililer, dernekler ve vatandaşların büyük ilgisini gördüklerini vurgulayan Duman, 'Vatandaşlarımız, vatanımızda meydana gelen terör olaylarını da hassasiyetle takip ediyor. Büyük bir metanetle bunları zikrediyor ve karşılıyor. Biz bu iftarda şehitlerimiz için de dua ederek onları andık.' dedi.
Kaynak: AA