Ramazan'da Tatlı Satışları Arttı

Eskişehir’de Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tatlı satışları artarken vatandaşların tercihi baklava ve tulumba oldu.

Ramazan'da Tatlı Satışları Arttı
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Eskişehir’de tatlı satışları arttı. Eskişehir’deki bir tatlı firmasının çalışanı Ayşe Şenoğul, normalde satışlarının iyi olduğunu ama Ramazan dolayısıyla biraz daha attığını söylerken, vatandaşların baklavayı ve tulumbayı tercih ettiğini belirtti.

Bu sene tatlıda biraz durgunluk yaşanmasına rağmen Ramazanla birlikte hareketlenme olduğunu dile getiren Eskişehir’in tanınmış tatlı işletmesinin şube sorumlusu Yılmaz Kök, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tatlı satışlarının artığını kaydederek, vatandaşların özellikle iftara yakın saatlerde tatlı alışverişine geldiklerini ifade etti.

Biraz daha uygun olduğu için vatandaşların tercihi, ev baklavası, cevizli baklava ve tulumba tatlısı. Hafif tatlılar sütlü nuriye, sütlü kadayıf, sütlü katmer da tercih edilenlerin arasında olduğunu ifade eden Kök, “Ramazan öncesi durgunluk vardı ama Ramazan bereketiyle geldi, satışlarda biraz artış olmaya başladı.

Önceki yıllara oranla tam beklediğimiz artış olmasa da yine memnunuz. Bunda en büyük etken vatandaşın maddi durumuyla ilgili, birazda yazın etkisi. Önceki yıla oranla tatlı fiyatlarında artış var ama bizim tatlı için kullandığımız ürünlere gelen kadar değil, ona göre artış yapsak tatlıların yanına yanaşılmaz. İnşallah Ramazan bereketli geçer” dedi.

Kaynak: İHA