New York Belediye Başkanından Müslümanlara İftar

ABD’nin New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, Müslümanlara iftar yemeği verdi. Başkan Blasio İftar Organizasyonuna eşi Chirlane McCray ile birlikte katıldı.

New York Belediye Başkanından Müslümanlara İftar
Belediye Başkanlık konutunun bahçesinde önce akşam namazı kılan Müslümanlar daha sonra kurulan çadırda iftarlarını açtı. 250 davetlinin katıldığı iftar sofrasında geleneksel Türk yemekleri vardı. Yemekten sonra kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bill De Blasio davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

“Selamün Aleyküm” diyerek konuşmasına başlayan Blasio, New York’un barış kenti olduğunu vurgulayarak başta polis teşkilatı olmak üzere New York için hizmet eden öz veriyle çalışan Müslümanlara memnuniyetini ifade etti.

İftar programına, Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Pakistan Başkonsolosu Raja Ali Ejaz, Arab Emirlikleri Başkonsolosu Majid Al-Suwaidi, Bangladeş Başkonsolosu Md. Shameem Ahsan, Kosova Başkonsolosu TeutaSahaygija ile Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları katıldı.

Geceye, New York polis teşkilatında görevli müslüman polis şefleri ile polislerde iftar programına katılanlar arasındaydı. Başkanı Bill De Blasio, İftar programına katılan Müslüman ünlü komediye Hasan Minhaj ile de bir süre sohbet etti.
Kaynak: İHA