Muş'lu Öğrencinin TEOG Başarısı

Muş'un Korkut ilçesinde okuyan ortaokul öğrencisi Seyit Akdeniz, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavlarda tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Kümbet Yunus Emre Ortaokulu'nda yatılı okuyan Akdeniz, 6 çocuklu ailenin en büyük çocuğu. Babasının sürekli şehir dışında mevsimlik işçi olarak çalışması nedeniyle hafta sonları izin alıp bahçe işlerinde çalışan Akdeniz, bir yandan da derslerine çalışarak başarı elde etti.

Ailesinin kendisinden beklentilerini karşıladığı için mutlu olduğunu söyleyen Akdeniz, 2 odalı bir evde 5 kardeşi ve annesi ile kaldığını aktardı.

1. dönem TEOG sınavında 110 soruyu doğru cevapladığını bu sınavda ise soruların tamamını yanıtlamanın gururunu yaşadığını söyleyen Akdeniz, kendisine inandığını ve kendisine olan güveni sayesinde TEOG sınavında istediği başarıyı elde ettiğini dile getirdi.

İyi bir fen lisesinde okuduktan sonra üniversite hayalini gerçekleştirmeyi hedeflediğini ifade eden Akdeniz, 'Kendime güvendim, inandım, tüm zorluklara rağmen ders çalıştım. Çalışmamın karşılığını aldım diyebilirim. Ailemin benden beklentileri çok yüksek, bu yüzden bende bu beklentileri karşılamak için hafta sonları bahçe işlerini yapıyordum. Hafta içi ise okulda derslerime çok çalışıyordum. Zorluklara rağmen çalışıyordum ve sınavda başarılı oldum. İyi üniversite okuyarak güzel bir meslek sahibi olup, aileme destek olmak istiyorum.' dedi.

Kaynak: AA