Muş Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Muş Belediyesi, Haziran ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Feyat Asya’nın başkanlığında yapıldı.

Muş Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı
Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasının yapan Başkan Feyat Asya, meclis üyelerinin ve tüm vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti. Daha sonra yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Asya, "Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız alt yapı çalışmamız başladı.

İlimizin bir bütün kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hatlarının tamamının yenilenmesi için gerekli hazırlıklar yapılarak çalışmalara start verildi.

Bugün itibariyle Yeşilce Mahallesi’nde 4 ekip çalışıyor. Eski Erzurum Caddesi’nde de alt yapı çalışmaları başladı.

Karasu mevkiinde 2 ekip, Sütlüce Mahallesi’nde 1 ekip, Muratpaşa Mahallesi’nde de 1 ekip kurularak döşemeler başladı.

Döşeme hatları ile birlikte su depoları da yenileniyor. Muratpaşa Mahallesi’nde bulunan bin 500’lük deponun yıkımı yapıldı. Aynı yerde 3 binlik deponun yapım çalışmaları devam ediyor. Sezon içerisinde su deposunun yapım işinin tamamlanmasını amaçlıyoruz. İlimizin en büyük sıkıntısı olan alt yapıya başlamayı bizlere nasip eden Allah’a sonsuz şükürler olsun” dedi.

Alt yapı çalışmalarının başlaması ile üst yapı için projeler hazırlandığını ifade eden Başkan Asya, "Alt yapı döşemelerin başlaması ile üst yapıya da köklü çözüm bulmak adına projelerimizi hazırlıyoruz. İstasyon Caddesi’nin bir bütün üst yapısını yenilemek için üzerinde çalıştığımız projemiz tamamlanma aşamasına geldi. Orta refüjü, aydınlatması, büfeleriyle, kaldırımları, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, oturma bankları ve yeşil alanları ile hazırladığımız projemizi önümüzdeki günlerde ihaleye çıkaracağız. Alt yapı döşemelerinin tamamlanması ile bu projemizi de uygulamaya koyarak en kısa sürede halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeşil alanlarla ilgili yapılan çalışmalara değinen Başkan Feyat Asya, “Atatürk Hatıra Orman’ın tahsis işlemleri tamamlandı. Bu ay içerisinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan randevu talebinde bulunarak burada uygulamayı hedeflediğimi projemize destek isteyeceğiz. Yapacağımız görüşmeler neticesinde 2023 Hatıra Ormanı projemizin startını vereceğiz. Bununla beraber fidanlık mevkiindeki boş alanda yapmayı planladığımız botanik park projemiz son hızıyla devam ediyor. Eski Devlet Hastanemizin yerine kent meydanı yapılması için talebimiz vardı. Bununla ilgili gerekli görüşmeleri yaptık. Son olarak söz konusu alanın kent meydanı olması için Başbakanımızın imzasından çıktığını öğrendik. Önümüzdeki günlerde bu karar elimize ulaşacak. 26 dönümlük alanda bu şehrin geleceği için önemli bir projeyi hayata geçireceğiz. Bununla beraber şehrimizin özlemi ve hasreti olan kent meydanına kavuşmanın sevincini yaşamış olacağız” şeklinde konuştu.

Devam eden projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Asya, “Geçen yıl yapımına başlanan şehirlerarası otobüs terminalimizde çalışmalar devam ediyor. Terminali en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca en önemli projelerimizden biri olan yerel ürünler pazarı ve kırsal toplu taşıma kompleksi projemizin ihalesi yapıldı. Modern ve yaşanılabilir bir kent için ihtiyaç duyulan bu projeyi çok önemsiyoruz. Şehir merkezinde bulunan garajların bir bütün tek merkezde hizmet vermesi hem esnafımıza hem de vatandaşımıza daha faydalı olacak. Bununla beraber şu an açık otopark olarak kullandığımız alan ile astsubay gazinosu olarak kullanılan yerin belediyemiz bünyesine almak için çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili Milli Savunma Bakanımızdan randevu talebimiz olacak. Allah’ın izniyle gerekli işlemlerin ardından mevcut otoparkı daha modern bir şekilde yaparak halkımızın hizmetine sunmayı, gazinonun yerini de kadın kültür merkezi olacak şekilde vatandaşlarımızın kullanımına sunmayı planlıyoruz. Devam eden projelerimizden Karni Deresi Rekreasyon projemiz tamamlanma aşamasına geldi. İki mahallemizde yaptığımız bilgi evlerinin yapımı bitti. Tefrişatlarının tamamlanması ile açılışını yaparak halkımızın hizmetine sunacağız. Eski Hükümet Konağımızın restorasyonu tamamlandı ve tefrişatları yerleştirildi. İnternet ve telefon hatları gibi bazı eksikliklerin giderilmesi ile önümüzdeki günlerde bazı birimlerimiz burada hizmet vermeye başlayacak. Katı Atık Belediyeler Birliğimizin aldığı karar doğrultusunda mevcut atıkların Bitlis Katı Atık ve Bertaraf tesisine nakledilmesi için gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Mobil istasyonların kurulması için çalışmalar başladı.

Belediyemize ait asfalt şantiyesinin yan tarafında sıkıştırma araçlarına katı atıkların aktarılacağı alanda düzenlemelere başlandı. Rampaların kurulması ve çevre düzenlemesinin tamamlanması ile katı atıkların nakledilmesine başlanacak. Bu çalışmamızla vahşi depolama sistemine de son vermiş olacağız. Mevcut atık alanını da ıslah ederek yeşil alan yapmayı planlıyoruz. Yüksek katlara müdahale etmek için itfaiye araçlarının siparişini vermiştik. İhale sürecinde yaşanan sıkıntılardan dolayı bu araçlarımız gecikti. Öncü aracımız hazır. İtfaiye aracını da Ramazan Bayramı’ndan sonra teslim alacağız. Bunların yanı sıra rutin çalışmalarımız devam etmektedir. Bu duygularla Haziran ayı meclis toplantısında alacağımız kararların özelde ilimize, genelde bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim” diye konuştu.

Başkan Asya’nın konuşmasının ardından, toplantıya katılan vatandaşlar, istek ve şikâyetlerini dile getirdi. Toplantı, meclise havale edilen evrakların görüşülmesi ile devam etti.
Kaynak: İHA