Başkan Karaosmanoğlu, Geleceğin Dahileriyle İftar Yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi’nde iftar programına katıldı.

Başkan Karaosmanoğlu, Geleceğin Dahileriyle İftar Yaptı
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ramazan ayının yedinci gününde de Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ) öğrencileri ve ailelerinin yanı sıra ve öğretim üyeleri ile iftar yaparak geçirdi. Yaklaşık bin öğrencinin katıldığı iftar programın ev sahipliğini Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Haluk Görgün yaptı. İftar öncesi öğrencilerle ve aileleriyle yakından ilgilenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, masaları tek tek gezerek gençlerle sohbet etti.

GTÜ Rektörü Prof. Dr Haluk Görgün’ün de eşlik ettiği birlikteliklerde, Başkan Karaosmanoğlu kendi öğrencilik yıllarında ki anılardan da bahsetti. İftar öncesi sohbetlerde Ramazan-ı Şerif’in tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bugün bir kez daha üniversitelerimize, bilhassa de Gebze Teknik Üniversitesine ülkemizin kalkınmasına, ekonominin büyümesine, demokrasinin standartlarının yükseltilmesinde verdikleri katkı için şükranlarımı sunuyorum. Ve ülkemizin geleceği olan, siz değerli gençlerimiz ile bir arada bulunmaktan dolayı duyduğum büyük mutluluğu ifade etmek istiyorum” dedi.

Yeni ve güçlü Türkiye’yi milletle beraber inşa edeceklerini vurgulayan, “Bu ancak sizlerle başarılabilir. İnşallah sizlerin bilgiye dayalı üretkenliğinizle 2023 ve 2071 hedeflerimize ulaştığımızda başarımızı da taçlandırmış olacağız. Bizim en büyük umudumuz en güçlü enerjimiz siz kıymetli gençlerdir. Dünyanın en güzel gençleriyle siz değerli evlatlarımızla böylesine güzel bir kampüs de bizi bir araya getirdiği için Rabbime hamd ediyorum. Cennet gibi bir ülkemiz var. Bu ülkenin güzel insanlarına hizmet etmek için tahsillerinizi yapıyorsunuz. Malumunuz sınav dönemindesiniz. Sizlere canı gönülden başarılar diliyorum. Hedeflerinizde inşallah muaffak olursunuz” ifadelerini kullandı.

Programda söz alan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Haluk Görgün ise, “Bu akşam büyük bir aile olarak bir aradayız. GTÜ ailesi olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, bu gece ki organizasyona destekleri için çok teşekkür ediyorum. Kıymetli genç öğrenci arkadaşlarım. Malumunuz sınavlarınızın son günlerine geldiniz. Rabbim sınavlarınızda sizlere başarılar, güzel bir Ramazan ve yaz tatili nasip etsin” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra günün anısında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Haluk Görgün, Başkan Karaosmanoğlu’na bir hediye takdim etti.
Kaynak: İHA