Türk Gıda Ürünleri ABD'de Tanıtıldı

Türk gıda ürünleri ABD'de düzenlenen fuarda sergilendi.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre, New York'ta düzenlenen ve ABD'nin en büyük gıda fuarı olan Summer Fancy Food Show'un Türkiye milli katılım organizasyonu Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından 20. kez gerçekleştirildi.

Türkiye'nin gıda ürünleri ihracatını arttırmayı hedefleyen sektör temsilcileri, fuara bu yıl 40 firma ile 'partner ülke' olarak katıldı.

'Hedef 2 milyar dolar ihracat'

Açıklamada görüşlerine yer verilen EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu, ABD'ye Türkiye’den yoğun bir şekilde gıda ve tarım ürünleri ihracatı yapıldığını belirtti. Türkiye’nin ABD’ye gıda ürünleri ihracatının 2016 yılında 755 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğine işaret eden Tarakçıoğlu, hedeflerinin bu rakamı 2 milyar dolara çıkarmak olduğunu aktardı.

Tarakçıoğlu, ABD'nin yılda ortalama 130 milyar dolarlık gıda ithal ettiğine dikkati çekerek, 'ABD’nin gıda ithalatından 2 milyar dolarlık pay almak için Summer Fancy Food Fuarı Türk gıda ihracatçıları açısından hayati öneme sahip, çok değerli bir fuar. 2017 yılında bu yüzden tanıtıma ağırlık verdik ve 'partner ülke' olarak yer aldık. Türkiye'den kuru meyveden turşuya, helvadan kurutulmuş domatese, baharattan hazır yiyeceklere birçok gıda ihracatçısı ürünlerini sergiledi.' ifadelerini kullandı.

Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nda Tarakçıoğlu'nun yanı sıra, Ege Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Moiz Hemsi, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep de yer aldı.

Kaynak: AA