Kütahya'da Çöp Konteynerlerinin Toplanmasına Tepki

Kütahya'da kentin çöpleri toplayan şirketin, mahallelerdeki çöp konteynerlerini yeni bir düzenleme yapacakları gerekçesiyle toplayıp geri getirmediğini iddia eden vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Yenidoğan Mahallesi'nde yaşayan mahalle sakinleri, çöp konteynerlerini toplamaya gelen şirket çalışanlarıyla tartıştı. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kalabalığın tepkisi üzerine, şirket çalışanları konteynerleri götürmekten vazgeçti.

Götürülmek üzere araca yüklenen konteynerler ise vatandaşlar tarafından indirilip eski yerlerine yerleştirildi.

Kent genelinde düzenleme bahanesiyle götürülen yüzlerce konteynerin geri getirilmediğini ileri süren vatandaşlar, şirketin topladığı konteynerlerin, sokak veya apartman sakinlerinin parasıyla alındığını dile getirdi.

Mahalle muhtarı Mustafa Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, sözleşmede yer alan hususları yerine getirmediği için belediye tarafından söz konusu temizlik şirketine ceza kesildiğini, bundan dolayı da belediye ile vatandaşı karşı karşı getirmek için firmanın konteynerleri topladığını iddia ederek, 'Bu şirket belediyeye ve Kütahya halkına adeta zulüm ediyor. Bunlar vatandaşın parasıyla aldığı konteynerler. Şirketin böyle bir yetkisi yok.' diye konuştu.

Kaynak: AA