GETOB'dan Dolandırılan Tatilciler İçin Otelcilere Çağrı

GETOB, Ramazan Bayramı'nda tatil amacıyla geldikleri Marmaris'teki otelin işletmecisi tarafından dolandırılan tatilcilerin mağduriyetlerini gidermeleri için üyelerine çağrıda bulundu Olayla ilgili 80 tatilci, şikayetçi oldu.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), Ramazan Bayramı'nda tatil amacıyla geldikleri Marmaris'teki otelin işletmecisi tarafından dolandırılan tatilcilerin mağduriyetlerini gidermeleri için üyelerine çağrıda bulundu.

GETOB'dan yapılan yazılı açıklamada, otelde aynı odanın birçok kişiye satılması, satış ve pazarlamayı yapan şüphelinin tatilcilerden para alarak ortadan kaybolmasıyla ilgili Muğla Valiliği, Marmaris Kaymakamlığı ve Marmaris Cumhuriyet Savcılığınca adli ve idari tahkikat başlatıldığı belirtilerek, tesisin belediye tarafından mühürlendiği hatırlatıldı.

Söz konusu olumsuzluk, ilk bakışta mağdurlar ve dolandırıcıları ilgilendiriyor gibi görünse de Marmaris, bölge ve geniş ölçekte Türkiye'nin imajını olumsuz etkileyeceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Biz bölge işletmeleri olarak bu krizin bir ucundan tutup mağdur olanlara indirimli yer sağlarsak onların mağduriyetini bir anlamda gidermiş oluruz. Lütfen, boş odalarınızı gözden geçirerek otel mağdurlarına makul indirimlerle yer açınız ve sizleri arayan mağdurlara anlayış göstererek yanlarında olduğumuzu hissettiriniz.'

Açıklamada, GETOB'un mağdur tatilcileri yönlendirmek üzere çalışma başlattığına işaret edilerek, otelcilerden mağdurlara hangi tarihlerde oda verebileceklerini acilen bildirmeleri istendi.

- Dolandırıcılık şüphelisinin Rusya'ya kaçtığı iddiası

Tatilcilere otelin iflas ettiği mesajını atarak ortadan kaybolan otel işletmecisi S.G'nin Rusya'ya kaçtığı öne sürüldü.

Bu arada, dolandırıldıkları gerekçesiyle 80 tatilcinin şikayetçi olduğu öğrenildi.
Kaynak: AA