Burdur'da Yaz Spor Okulları Açıldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaz spor okullarının açılış töreni gerçekleştirildi.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Hüsnü Bayer Spor Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, açılan kurslara çocukların yaz tatilinde zaman ayırdığını ve kursların yaz kış devam ettiğini belirtti.

Sağlam, dik durabilen, iyi yetişmiş altın nesillere ihtiyaç olduğunu dile getiren Yılmaz, yaz spor okullarında fiziki olarak çocukların yetişmesini, spor alışkanlığını kazanmasını, sağlıklı yaşama kavuşmasını sağlayacak çalışmaların yaptırılacağını kaydetti.

Fiziki gelişimin yanında bayrağını, dinini, devletini seven nesiller yetiştirmek istediklerini aktaran Yılmaz, şöyle devam etti:

'Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı yaz Kur'an kurslarımız var. Bu yaz Kur'an kurslarımızda da çocuklarımıza dinin gerekleri ve ahlakın güzelliklerini öğretiyoruz. Çocuklarımızı devletimizin elinde en iyi şekilde yetiştirmenin gayreti içindeyiz. Bunu daha önce istismar edenler oldu. Dün Diyanet İşleri Başkanlığımızın da açıklaması vardı. 'Bir Müslüman olarak, hain FETÖ örgütüne çocuklarınızı teslim etmeyiniz.' dedi. Bu çok önemli bir sözdür. Diyanet İşleri Başkanımız bu kanaati söyledikten sonra artık bizim çok fazla bir şey söylememize gerek yok. Bütün yaz, Kur'an kurslarımızı ve spor okullarımız koordineli bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız hem spor yapsınlar hem dini eğitim alsınlar. Birini diğerine tercih etmeden, ikisine beraber katılarak, çocuklarımızın yaz tatillerini sağlıklı bir şekilde kullanmalarını istiyoruz.'

Yılmaz, çağın en büyük problemlerinden birinin de obezite olduğunu belirterek, bu hastalığın daha önce yabancı ülkelerde görülürken artık Türkiye'de de görüldüğünü kaydetti.

Obeziteyle ilgili mücadele etme dönemi başladığını vurgulayan Yılmaz, 'Çocuklarımıza spor alışkanlığını küçük yaştan vermemiz lazım. Sağlıklı beslenmenin yanında spor alışkanlığıyla da daha sonra telafisi mümkün olmayacak hastalıklara düşmeden çocuklarımızı şimdiden kurtarmamız lazım. Bunun uğraşını vermemiz lazım. Bugün itibariyle İl Spor Merkezlerimize 20 branşta toplam bin 983 yavrumuz spora başlıyor.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından genç sporcular, tekvando, güreş ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

Tören sonunda protokol üyeleri sporculara hediye verdi.

Kaynak: AA