Guatemala'da Yetiştirme Yurdunda Çıkan Yangın

Yangında kastı ve ihmali olduğu iddiasıyla gözaltına alınan yurt yöneticileri ve görevliler, cinayet, görevi ihmal ve çocuklara kötü muamele suçlarından yargılanacak.

Guetamala'da yetiştirme yurdunda 41 kız öğrencinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangınla ilgili gözaltına alınan yurt yöneticileri ve görevliler, cinayet, görevi ihmal ve çocuklara kötü muamele suçlarından yargılanacak.

BBC'de yer alan habere göre, ülkede mart ayında Virgen de la Asuncion yetiştirme yurdunda çıkan, 41 kız öğrencinin yaşamını yitirdiği yangında kusuru ve ihmali olduğu şüphesiyle gözaltına alınan yurt yetkilileri hakkındaki suçlamalar açıklandı.

Başkent Guetamala'daki yerel mahkeme, olayla ilgili iki yurt yöneticisinin cinayet, bir çocuk esirgeme kurumu yetkilisinin görevi ihmal ve iki polis memurunun da çocuklara kötü muamele suçlarından yargılanacağını belirtti.

Guatemala İnsan Hakları Savcısı Jorge de Leon, 8 Mart'ta, yangının, yurtta kalan çocukların kötü koşulları protesto etmek üzere yatakları tutuşturması sonucu başladığını belirtmişti. Aynı zamanda çocuk tutukevi olarak kullanıldığı ifade edilen yurtta alevlerin nezarethane yatakhanesine sıçramasıyla içeride kapalı kalan 19 öğrenci olay yerinde can vermişti. Daha sonra ağır yaralanan diğer öğrencilerin de yaşamını yitirmesiyle can kaybı 40'a yükselmişti. Yurtta kapasitenin üzerinde öğrenci olmasını da olumsuz koşullar arasında sıralayan savcılık, ayrıca çocukların fuhuşa zorlandığıyla ilgili iddiaların da araştırılacağını kaydetmişti.

Kaynak: AA