Kırıkkale'de FETÖ/PDY Davası

Örgüte üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 3 eski polisin yargılanmasına başlandı.

Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 3 eski polis hakim karşısına çıktı.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, meslekten ihraç edilen tutuksuz sanıklar K.G, H.B. ve İ.Ç. ile avukatları hazır bulundu.

Örgüte üye olmakla suçlanan sanıklardan H.B. savunmasında, emniyetteki ifadelerini tekrarladığını belirterek, bu yapının toplantılarına katılmadığını ileri sürdü.

Sanık K.G'nin arkadaşı olduğunu ve bir gün evine çağırdığını belirten H.B, 'Evde birisi vardı. 'Bu arkadaş bize dini sohbet edecek' dedi. Ben birkaç dakika sonra katılmak istemediğimi belirterek evden ayrıldım. Sonra emniyette o kişinin R.Ç. olduğunu öğrendim. ByLock kullanmadım. Bank Asya'da da hesabım yok.' diye konuştu.

K.G. ise H.B'nin beyanlarının iftira olduğunu savundu. H.B'nin de 17-25 Aralık sürecine kadar sohbetlere katıldığını ve bir defasında onun evinde toplandıklarını iddia eden K.G, '15 Şubat 2017 tarihinde H.B ile çarşıda karşılaştım. Bana ifademi değiştirmem yönünde talepte bulundu. Ben bu yapıya 17-25 Aralık tarihine kadar dini duygularla katıldım. Terör örgütü üyesi değilim.' ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 19 Ekim'e erteledi.
Kaynak: AA