'Karakol Gemi' Yoğun İlgi Görüyor

Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasında 'karakol gemi' görevi yapan ve sonrasında Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisi olarak hizmet veren savaş gemisini şu ana kadar 199 bin 12 kişi ziyaret etti.

ABD'de 1964'te inşa edildikten sonra aynı yılın sonunda Türk donanmasına katılan Yarhisar'ın, 'keşif-karakol' gemisi olarak yaptığı görevi 2004'te son buldu. Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasında görev yapan 'karakol gemi', Gölcük-Kavaklı sahilinde 2006'nın ekim ayında karaya yerleştirilerek, müze olarak hizmet vermeye başladı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerli ve yabancı turistler ile gemiciliğe meraklı vatandaşlardan yoğun ilgi gören geminin, aynı zamanda 'Türkiye'nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemi müzesi' olma özelliğine sahip olduğunu belirtti.

Ellibeş, Yarhisar Müze Gemisi'nin donanma kenti Gölcük'ün en önemli sembollerinden biri olduğunu ifade etti.

Müze geminin yoğun ilgi gördüğünü aktaran Ellibeş, şöyle konuştu:

'Halkımıza faydalı hizmet yapınca, mutlaka talep görüyor. On bir yıldır aralıksız hizmet veren müze gemimizle, bu güne kadar ülkemizin değişik illerinden ve yabancı ülkelerden gelen misafirlerimize ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadık, yaşıyoruz. Yapılan hizmet doğru ve etkili olunca insanlarımızın talebi de o oranda artıyor. Bu güne kadar 199 bin 12 misafirimizin ziyaret etmesi buna güzel bir örnektir. Donanma kenti Gölcükümüzün simgelerinden olan Yarhisar müze gemimiz, öğrenciler ve evlatlarını ziyarete Gölcük'e gelen asker ailelerden ilgi görüyor.'

Kaynak: AA