Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu, Osmaniye'de Toplandı

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Yönetim Kurulunun haziran ayı toplantısı, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde Osmaniye’de yapıldı.



Antalya, Isparta, Burdur, Hatay, Kahramanmaraş ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen cemiyet başkanları, toplantı öncesi Osmaniye Valisi Kerem Al'ı makamında ziyaret etti.

AGF Başkanı Mevlüt Yeni, ziyarette Vali Al’a federasyon ve konfederasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Yönetim Kurulu üyeleri Valilik ziyaretinin ardından Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

AGF Başkanı Yeni, haberciliğini, gazeteciliğini yapan her meslektaşlarının arkasında olduklarını belirtti.

Amaçlarının, mesleğin sorunlarına, sıkıntılarına yerinde çözüm üretmek olduğunu ifade eden Yeni, 'Bizim bölgemizdeki basın sorunlarının diğer bölgelerdeki sorunlardan farkı yok ama ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Vatanını, milletini, ülkesini seven aydın, ilerici görüşe sahip ve ülkesini seven gazetecilere ülkenin ne kadar ihtiyacı olduğunu hele hele böyle zamanlarda, böyle dönemlerde daha iyi gördük, daha iyi anladık. Sözde vatanseverlere değil, özde vatanseverlere ihtiyacımız olduğunu her daim görüyoruz. Dolayısıyla sadece gazetecilerin sorunlarını kendilerine dert edinen değil, bölgenin de sorunlarını kendisine dert edinen bir gazetecilik anlayışımız var.” diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir ise, Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetinin Akdeniz Federasyonu içerisinde önemli bir konumda olduğunu söyledi.

Basın olarak zor bir dönemden geçildiğini ifade eden Özdemir, 'Son 10 yılda Türk basınında yeni bir yapılanmanın olduğunu söyleyebiliriz. Kimine göre bu basın üzerindeki baskı arttı. Kimine göre ise bu yeniden yapılanma olması gerektiği gibi oldu.' dedi.

Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir de federasyon toplantısına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu kaydetti.

Federasyon ve konfederasyonun önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Cihangir, “Geçmişe baktığımızda çok yol kat ettiğimizin farkına varıyoruz. Yılların eksikliklerini 3-4 yılda bir federasyon, konfederasyon toparlayamaz. Önemli kazanımlar elde edildi ama daha yapılacak çok işimiz var. Bunun için hep birlikte mücadelemizi sürdürmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA