Yalova'da Bayram Tedbirleri

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için emniyet ve trafikte ek tedbirler alınacağını bildirdi.

Vali Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 24-27 Haziran da bayram öncesi ve bayram süresince vatandaşların huzur ve güvenliği için alınacak tedbirleri değerlendirdi.

Vatandaşların Ramazan Bayramı alış verişlerini rahatlıkla yapabilmelerini sağlamak için belediyelerin gerekli tedbirleri alacağını ve alışveriş mahallerinde zabıta denetimlerini yoğunlaştırarak vatandaşların herhangi bir haksız kayba uğramasını önleyeceklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

'Bayram süresince yangın, su arızaları ve temizlik konularında gerekli tedbirler alınarak bu konuda nöbetçi ekiplerin oluşturulması ilgili belediyelerce sağlanacaktır. Bayram tatili süresince maliye ekiplerince piyasa denetimlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirlerin alınması il defterdarlığınca sağlanacaktır.

Maliye ve belediye ekiplerince ilimizdeki eğlence yerlerinde gerekli denetimlerin yapılması sağlanacaktır. Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Yalova İl Müdürlüğünce tatil süresince her türlü elektrik arızalarına karşı nöbetçi ekipler oluşturularak gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır. Tatil süresince İl Sağlık Müdürlüğünce gerekli sağlık tedbirleri alınacak, acil servis yeterli halde bekletilecektir.

Tatil süresince meydana gelebilecek ölüm olaylarında vatandaşların cenaze işlemlerini yapabilmelerini sağlamak üzere belediyeler, Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi Başhekimliği ile işbirliği yaparak gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır. Yalovalı vatandaşlarımızın mutlu bir Kurban bayramı tatili geçirmeleri için gerekli tedbirler alınmıştır.'

Kaynak: AA