AK Parti Brüksel Temsilciliğinin İftar Programı

AK Parti Brüksel Temsilciliği Başkan Yardımcısı Toprak: 'Türkiye'den kaçan PKK ve FETÖ gibi terör örgütü üyelerinin Avrupa'nın bazı ülkelerinde rahatça gezmelerine izin verildiği hatta desteklendiğini görüyoruz' 'Şu bir gerçek ki Türkiye'nin iadesini talep ettiği bu terör örgütü üyeleri Avrupa'nın güvenliği açısından da oldukça tehlikelidir'.

AK Parti Brüksel Temsilciliği Başkan Yardımcısı Fatih Toprak, Türkiye'den kaçan PKK ve FETÖ gibi terör örgütü üyelerinin Avrupa'nın bazı ülkelerinde rahatça gezmelerine izin verildiğini hatta desteklendiğini belirterek, 'Şu bir gerçek ki Türkiye'nin iadesini talep ettiği bu terör örgütü üyeleri Avrupa'nın güvenliği açısından da oldukça tehlikelidir.' dedi.

AK Parti Brüksel Temsilciliğinde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programına AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk, Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt ve eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Ozan Ceyhun'un yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Toprak, bu mübarek günlerde İslam dünyası ve insanlığın yaşadığı kriz, acı ve kayıplar ile terör olaylarının yüreklerini burktuğunu, içlerini yaktığını ve acıttığını dile getirdi.

'Çocukları anasız babasız bırakan, Allah'ın verdiği canı almaya kalkan, dini imanı olmayan PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütlerinin hepsini lanetliyorum.' diyen Toprak, Batılı ülkelerin, terör örgütlerine yönelik bakış açısı ve tavrını eleştirdi.

Fatih Toprak, şunları söyledi:

'Türkiye'den kaçan PKK ve FETÖ gibi terör örgütü üyelerinin Avrupa'nın bazı ülkelerinde rahatça gezmelerine izin verildiği hatta desteklendiğini görüyoruz. Ancak şu bir gerçek ki Türkiye'nin iadesini talep ettiği bu terör örgütü üyeleri Avrupa'nın güvenliği açısından da oldukça tehlikelidir. Türkiye'de 249 insanımızı katleden FETÖ, 30 bin insanımızın katledilmesinden sorumlu olan PKK gibi terör örgütleri üye ve yöneticilerinin bir an önce yakalanarak Türkiye'ye iade edilmesi gerekir. Bu Avrupa'da yaşayan toplumların ve kamuoyunun güvenliği açısından çok önemlidir.'

Darbe girişimi, finansal baskılar ve çeşitli saldırılara rağmen Türkiye ekonomisinin bu yıl ilk çeyrekte yüzde 5 büyüyerek Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi olduğunu vurgulayan Toprak, ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2023 hedeflerine hızlı bir şekilde ilerlediğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA