Teröristlerin Öğretmeni Öldürdükten Sonra Karakola Saldırması

Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen, bir öğretmen ve 2 askerin şehit düştüğü, 2 kişinin yaralandığı saldırılara ilişkin gözaltına alınan 36 zanlıdan jandarmadaki işlemleri biten ve aralarında gasbedilen taksinin şoförünün de bulunduğu 7'si tutuklandı Tutuklanan zanlılardan 4'ünün el svaplarında bombalı araç saldırısında kullanıldığı tespit edilen amonyum nitrat ve TNT artığı tespit edildi.

Batman'ın Kozluk ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği, bir öğretmen ve 2 askerin şehit düştüğü, 2 kişinin yaralandığı 2 saldırıya ilişkin gözaltına alınan 36 zanlıdan jandarmadaki işlemleri biterek adliyeye sevk edilen 7'sinin tutuklandığı bildirildi.

Kozluk'taki 2 saldırıya ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.

Valilikten yapılan açıklamada, saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 36 zanlıdan gasbedilen taksinin şoförünün de aralarında bulunduğu 7'sinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı, 2'sinin adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Tutuklanan zanlılardan 4'ünün el svaplarında bombalı araç saldırısında kullanıldığı tespit edilen amonyum nitrat ve TNT artığı tespit edildiği vurgulanan açıklamada, 27 kişinin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

Kozluk'ta 9 Haziran'da 2 terör örgütü mensubu gasbettikleri araçla Kozluk Belediye Başkanının içinde olmadığı ve bir yakınının kullandığı özel araca yönelik silahlı saldırı düzenlemişti. Saldırıda olay yeri yakınında bir araçta bulunan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın şehit olmuş, bir kişi hafif yaralanmıştı.

Bölgeden uzaklaşan ve Bekirhan Jandarma Karakolu önünde uygulama yapan güvenlik güçlerince durdurulmaya çalışılan araçtaki teröristler 'dur' ihtarına uymayıp aracı infilak ettirmiş, 2 asker şehit olmuş, bir vatandaş yaralanmıştı.
Kaynak: AA