Rio'nun Yeni Grafitisi Guinness'e Aday

Rivadavia Correa Belediye Okulunun duvarına 19 yaşındaki bir sanatçı tarafından boyanan grafitinin yaklaşık 2 bin 500 metrekare büyüklüğe sahip olduğu açıklandı.

Brezilya'nın Rio de Janeiro Belediyesinin 'Rio Büyük Duvarlar Projesi' kapsamında okul duvarına 19 yaşındaki Luna Buschinelli tarafından yapılan eserin, 'bir kadın tarafından boyanan dünyanın en büyük grafitisi' dalında Guinness Rekorlar Kitabı'na aday olduğu bildirildi.

Rio de Janeiro Belediye Başkanı Marcelo Crivella tarafından açılışı yapılan 'Hikayeler' adlı grafiti Buschinelli tarafından yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik alana 45 günde bin litre boya kullanılarak yapıldı.

Crivella, açılıştaki konuşmasında, Rivadavia Correa Belediye Okulunun duvarına boyanan bu grafiti çalışmasıyla onur duyduklarını söyledi.

Çalışmanın belediyeye hiçbir maliyetinin olmadığını belirten Crivella, 'Yapımcısı ile genç bir idealist tarafından belediyeye yapılan ücretsiz bir teklif, güzel bir ortaklık var.' dedi.

Projenin kentteki 19 okula daha yayılacağını kaydeden Belediye Eğitim Dairesi Müdürü Cesar Benjamin ise 'Okul daha canlı ve daha neşeli oldu. Düşüncemiz, bu alanları barış mekanlarına dönüştürmek.' diye konuştu.

Luna Buschinelli de eserlerini açıklamaktan çok fazla hoşlanmadığını ancak bir rüyayı anlatmak ve kadının güçlendirilmesini göstermek istediğini ifade etti.

Buschinelli eserinin konusunu, 'çocuklarına çok zengin detaylarla eğlenceli hikayeler anlatan, okuryazar olmayan annenin, kendisinin de kitabı okur gibi görünmesi' olarak tanımladı.

Özel şirketlerin de sponsor olduğu projeye Buschinelli, 2016 yılında Rio de Janeiro'daki olimpiyat bulvarına yapılan ve Guinness tarafından dünyadaki en büyük grafiti unvanını kazanan çalışmanın yapımcısı Pagu tarafından davet edildi.
Kaynak: AA