Eğitim Bir Sen'in 'Vefa' Programı

Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanlığı, sendikanın kurulduğu günden beri görev yapan başkanlar için 'Öncülerle Buluşma Vefa Programı' düzenledi.

Düzenlenen etkinlikle ilgili yazılı açıklama yapan Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, Mehmet Akif İnan ve 14 arkadaşı tarafından kurulan Eğitim-Bir-Sen'in, hak, adalet, barış, emek ve özgürlük mücadelesinde 25 yılı geride bıraktığını bildirdi.

Öncülerin ve önden gidenlerin rehberliğindeki kutlu yürüyüşlerinin çeyrek asrı bulduğunu ifade eden Barışan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Bir'le başladık, binleri, on binleri, yüz binleri aştık, yarım milyona yürüyoruz. Çağ dışı görünen ilgimiz çağa damgasını vuruyor. Geldiğimiz bu güzel noktayı sizlere, öncülerimize borçluyuz. Eğitim-Bir-Sen, emekleme safhasını henüz atlatmış olduğu bir zamanda millete ve değerlerine yönelik en büyük saldırılardan biri olan 28 Şubat süreciyle karşı karşıya kalmıştır. Millete karşı yapılan bu darbe, milletin bağrından çıkan ve milletin yanında saf tutan Eğitim-Bir-Sen'i derinden etkilemiştir.

Sendikacılığı salt maddi bir kazanım aracı olarak değerlendirmeyen, aynı zamanda örselenen medeniyet değerlerinin tahkimi, yön problemi içerisine itilen insanımızın tarihi istikametine kavuşturulması gibi kendisini diğerlerinden farklı kılan uğraşıları da faaliyet alanına dahil eden Eğitim-Bir-Sen, kurulduğundan beri çalışmalarını bu çerçevede gerçekleştirmiştir.'

Barışan, Eğitim Bir Sen'in 2011'de genel yetkili sendika, mayıs ayı itibariyle de 422 bini aşkın üye sayısıyla Türkiye'nin en büyük sendikası ve sivil toplum örgütü olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA