Ayvalık'ta Yol Kapama Eylemi

Ayvalık ilçesinin kırsal mahallelerinden Hacıveliler Mahallesi sakinleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen yol yapım çalışmaları nedeniyle kamyonların geçişi sırasında çıkan tozdan rahatsız oldukları için yolu bir süre trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, mahallenin ortasından geçen yolu trafiğe kapattı.

Çocuklarının yoğun toz bulutu nedeniyle astım hastası olmasından endişe ettiklerini ifade eden kadınlar, yolun bir an önce asfaltlanmasını istedi.

Hacıveliler Mahallesi Muhtarı Ayhan Uzbir, yaptığı açıklamada, 'Köyümüzde yapılan bu asfaltlama çalışmaları çok yavaş ilerlediğinden köyümüz bu tozdan çok kötü bir şekilde etkilendi. İnsanlarımız pencerelerini açamıyor, çamaşırlarını asamıyorlar. Biz de bu sorunun çözümlenmesi için bugün bu eylemi gerçekleştirdik.' dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesine yaşadıkları sorunun çözümlenmesi için defalarca başvuruda bulunduklarını ancak bugüne kadar herhangi bir çözüm bulamadıklarını kaydeden Uzbir, 'Yetkililer, yol yapım çalışmasında kullanılan mıcırın yetersiz olması nedeniyle çalışmaların yavaş ilerlediğini belirti. Bir ayı aşkın bu konuda en ufak bir ilerleme kaydedilmedi. Bu tozdan 2-3 aydır muzdaribiz.' diye konuştu.

Uzbir, yolun yapım çalışmalarına başlanılmaması halinde yeniden yol kapama eylemlerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA