AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş Açıklaması

'Türkiye'nin bölgesinde söz sahibi olmasıyla bu kalkınmasını hazmedemeyen birtakım çevreler, 15 Temmuz'da darbe girişimiyle bu ülkeyi işgal etmeye kalktılar'.

KASTAMONU AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 'Türkiye'nin bölgesinde söz sahibi olmasıyla bu kalkınmasını hazmedemeyen birtakım çevreler, 15 Temmuz'da darbe girişimiyle bu ülkeyi işgal etmeye kalktılar.' dedi.

Ataş, AK Parti Kastamonu İl Başkanlığınca Kuzeykent Kapalı Pazar'da düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, son iki ay içerisinde Türkiye'de önemli gelişmeler yaşandığını belirtti.

16 Nisan'da yapılan halk oylamasında milletin değişime 'evet' dediğini hatırlatan Ataş, 'Kurucu genel başkanımız, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 3 yıla yakın bir aradan sonra partisine yeniden üye oldu. 1044 gün sonra 21 Mayıs'ta kendi kurduğu partinin başına genel başkan olarak geçti. Gücümüze güç, heyecanımıza heyecan, motivasyonumuza motivasyon kattı.' diye konuştu.

Hizmet için yola çıktıklarını vurgulayan Ataş, şöyle devam etti:

'Bizim 15 yıllık iktidarlarımız döneminde bu ülkeye hizmet dışında hiçbir gayemiz olmadı. Bu milleti huzur ve refah içinde yaşatmak dışında hiçbir gayemiz olmadı. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye, tarımdan dış politikaya her alanda milletimizin rahatı için mücadele ettik. Bu can bu tende olduğu sürece, başımızdan Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece bu yolculuk devam edecek.'

Terörle mücadelede önemli yol katedildiğini aktaran Ataş, 'Son yıllarda hükümetimizin terör konusunda başlattığı mücadele sürüyor. Terörün kökünü kazıyıncaya kadar, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele sürecek.' dedi.

Türkiye'nin önemli bir kalkınma hamlesi içerisinde olduğunu kaydeden Ataş, 'Türkiye'nin bölgesinde söz sahibi olmasıyla bu kalkınmasını hazmedemeyen birtakım çevreler 15 Temmuz'da darbe girişimiyle bu ülkeyi işgal etmeye kalktılar. Onların hazmedemediği Türkiye'nin kalkınması, gelişmesiydi. Onların hazmedemediği, tüm mazlumların sesi olan Recep Tayyip Erdoğan'dı.' ifadelerini kullandı.

Türk milletinin sağduyulu olduğunu anlatan Aktaş, 'Milletimiz birliğini, beraberliğini muhafaza etmek suretiyle ülkemizin üzerindeki hain girişimi boşa çıkarmayı başardı. Bundan sonraki süreçte geleceğe daha güçlü yürüyeceğiz.' değerlendirmesini yaptı.

Programda, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Metin Çelik ve Murat Demir, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile AK Parti İl Başkanı Halil Uluay da birer selamlama konuşması yaptı.
Kaynak: AA