Sultangazi Eğitime Destek Akademisinden 9 TEOG Birincisi

Sultangazi Belediyesi tarafından kurulan eğitime destek akademilerinde eğitim gören 9 öğrenci TEOG sınavında birinci olarak, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay tarafından ödüllendirildi.

Sultangazi Eğitime Destek Akademisinden 9 TEOG Birincisi
Sultangazi Belediyesi’nin, öğrencilerin merkezi sınavlara hazırlanmalarını sağlamak amacıyla kurduğu Sultangazi Eğitime Destek Akademisi’nde eğitim gören 9 öğrenci bu sene TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) sınavında birinci oldu. Sultangazi’de 319 ortaokul öğrencisinin faydalandığı Sultangazi Eğitim Destek Akademileri’nden TEOG sınavında birinci olan dokuz öğrenci Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay tarafından ödüllendirildi. TEOG sınavında birinci olan Ceren Sarıhan, Hülya Kaşıkçı, Tuğrul Kalem, Ömer Faruk Suman, Şeval Topkaya, Yüsra Varol, Ahmet Turan Kamar, Muhammet Halit Kapsız, Yaren Betül Çiğdem, hediyelerini Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’dan aldı.

“9 birinci vermiş olmamız bizi son derece mutlu etti”

Birinci olan öğrencilere altın ve çeşitli hediyeler veren Başkan Altunay yaptığı açıklamada, “Özellikle son 4 yıldır kurduğumuz etüt merkezlerini akademiye çevirdik.Öğrencilerimizin yoğun talepleri karşısında öğretmenleri hizmet alımıyla gerçekleştirerek konusunda uzman kişileri seçtik. Fevkalade olumlu sonuçları almaya devam ediyoruz. İlk yıldan itibaren teveccüh her geçen gün daha da artıyor. Buradaki en önemli unsur öğrencilerimizin yoğun gayreti. Bulundukları mekanları çok sevdiler. Öğretmenleriyle ilişkilerini çok iyi düzenlediler ve arkasından bu güzel başarılar gelmeye başladı.

9 birinci vermiş olmamız bizi son derece mutlu etti.İnşallah bundan sonra sayılarını daha da arttıracağız” dedi.



“Yeni yaptığımız her mahalle hizmet tesisinde bu etüt merkezlerini kuruyoruz”

Başkan Altunay konuşmasının devamında, “Bu çocuklar daha önce dershanelere ücret ödeyerek gidip bu imkanlara kavuşuyordu. Şimdi bir ücret ödemiyorlar. Belediyenin sosyal faydalarından yararlanmış oluyorlar. Öbür taraftan da ister hafta arası ister hafta sonu tercihlerini kendi yapabiliyorlar. Öğretmenlerimizle bir aile oldular. Şimdi bu sayıları biraz daha çoğaltacağız. Şu anda üç noktada bu eğitimleri verirken yeni yaptığımız her mahalle hizmet tesisinde bu etüt merkezlerini yani eğitim akademisi kuruyoruz. Gençliğe hizmet etmenin mutluluğunu 9 yıldır yaşarken bundan sonra daha da net bir şekilde onların bunu kullandığını gördükçe mutluluğumuz devam edecek. Biz hizmet için varız. Onlarda başarıya odaklanacaklar. Hep beraber mutlu olacağız” dedi.

Hediyelerini alan öğrenciler Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA