Silopi'de Öğrencilerin TEOG Başarısı

Silopi ilçesinde Beyzanur Sadullahoğlu, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında tüm soruları doğru yanıtladı.

Yenişehir Ortaokulunda okuyan Sadullahoğlu, 7'nci sınıftan itibaren hazırlandığını, öğretmenleri ve ailesinden tam destek alarak bu puanı aldığını söyledi.

Sadullahoğlu, '120 sorunun tamamını cevapladım ve Türkiye birincisi oldum. Bu zorlu süreçte bize bu imkanları sunan İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, kaymakam beye, okul müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Aynı şekilde üzerimde emeği olan bütün öğretmenlerimize ve aileme teşekkür ediyorum.' dedi.

TEOG sınavında 118 soruyu doğru cevaplayan Yenişehir Ortaokulu öğrencisi Berkay Kocakaplan da başarısının sırrının azim olduğunu dile getirdi.

Çalışmasına terörün engel olamadığını vurgulayan Kocakaplan, '7'nci sınıfa başladıktan sonra çalışmaya başladım. Sınavda motivasyonumu yüksek tuttum. Buradan öğrenci arkadaşlarıma tavsiyelerim, yanlış yaptıkları soruları öğretmenlerine göstersin, bolca konu tekrarı yapsınlar ve motivasyonlarını yüksek tutsunlar.' diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan ise bütün bu başarıyı şehitlere borçlu olduklarını kaydetti. Öğretmenlerin gösterdiği yoğun bir çalışma sonucunda ciddi başarı elde ettiklerini aktaran Dayanan, '120 soruda 120 net yapan öğrencilerimiz oldu. Sadece 1 yanlış yaparak 119 soru cevaplayan öğrencilerimiz oldu. Bu işin mutfağında hep öğretmenlerimiz vardı. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.' dedi.

Yenişehir İlk ve Ortaokulu Müdürü Bilal Aksoy, dereceye giren öğrencileri tebrik etti, onları yetiştiren öğretmenlere de teşekkür etti.

Kaynak: AA