Sarıkamış'ta 'İçme Suyu Gölet Projesi' Çalışmaları

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, 'İçme Suyu Gölet Projesi' konusunda kamuoyunda yanlış algı oluşturulması nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Başkan Toksoy, belediye binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ilçenin içme suyu ihtiyaç açığını gidermek amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 24. Bölge Müdürlüğü tarafından 2015 yılında Kızılçubuk mevkisindeki Kızılçubuk Deresi üzerine 'Sarıkamış 7 Kasım Göleti' inşaatı başladığını söyledi.

2015'ta yaşanan terör olayları nedeniyle yüklenici firmaya ait iş makinelerine zarar verildiğini hatırlatan Toksoy, olaylardan sonra bölgenin güvenlik bölgesi ilan edilerek, gölet inşaatının geçici olarak durdurulduğunu söyledi.

Toksoy, güvenlik bölgesinin 31 Aralık 2017 tarihine kadar uzatıldığını vurgulayarak, 'Şu an itibarıyla güvenlik bölgesi kalkana kadar iş durdurulmuştur. Söz konusu güvenlik bölgesi kalktıktan sonra 7 Kasım Gölet inşaatı devam edecektir. Gölet inşaatı bitinceye kadar ilçemiz susuz kalmasın, vatandaşlarımız mağdur olmasın diye yine DSİ tarafından iki adet sondaj vurularak bu ihtiyaç giderilecektir.' diye konuştu.

Kamuoyunda 7 Kasım Göleti'nin yapılmayacağı yönündeki söylentilerin asılsız ve sadece dedikodudan ibaret olduğunu belirten Toksoy, şunları kaydetti:

'Değerli vatandaşlarımın bu söylentileri dikkate almamalarını önemle rica ediyorum. Gölet konusunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan, Milletvekilimiz Selahattin Beyribey, titizlikle bu konuyu hem takip ediyorlar, hem de bizlere her türlü destek ve katkı sağlıyorlar. Bizler de belediyemiz ekipleriyle gecemizi gündüzümüze katarak şehitler diyarı ilçemizin gelişmesi, kalkınması için çalışıyoruz. Bu manada başlattığımız altyapı çalışmalarından dolayı göstermiş olduğunuz sabır ve desteklerden dolayıda teşekkür ediyorum. En kısa zamanda Sarıkamış'ın yol ve su problemi başta olmak üzere bütün altyapı sorunlarını tamamlayarak ilçemizi modern bir yapıya kavuşturacağız.'

Kaynak: AA