Sanayi Kentinde Bilişim Fuarı Düzenlenecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenecek fuarda, sektörün önde gelen firmalarının yanı sıra bilişimin önemli isimleri bir araya gelecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 23-26 Kasım'da 'Kocaeli Bilişim Fuarı' düzenlenecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, sanayinin başkenti Kocaeli'nin Gebze’de kurulacak Silikon Vadisi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 8 yılda 219 bin 233 öğrenciye dağıttığı tablet bilgisayarlarla bilişim kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediği belirtildi.

Kocaeli’yi bilişimin ana belleği konumuna getirmek için projeler üretilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kasım ayında Kocaeli Bilişim Fuarı’nı hayata geçirmeye hazırlandığı vurgulanan açıklamada, sektörün önde gelen firmalarının yanı sıra bilişimin önemli isimlerini bir araya getirecek fuar kapsamında, Kocaeli’deki ortaokul öğrencilerinin kodlama konusundaki hünerlerini sergileyeceği bildirildi.

Açıklamada, ortaokul öğrencilerine yönelik 'Kocaeli Kodluyor' yarışmasına başvuruların başladığı kaydedilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

'Yarışmanın 'uygulama kodu' ise Microsoft tarafından geliştirilmiş, çocukların erken yaştan itibaren programlamayı öğrenmesini sağlayan ücretsiz bir oyun geliştirme aracı olarak belirlendi. Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılacak ve ana teması 'Sanal Gerçeklik' olarak belirlenen fuarda, ilkokul çağından üniversiteye uzanan genç kuşağa ulaşmak, bilişim öğretmenlerinin ufkunu genişletmek ve sektörün önde gelen firmalarını Kocaeli'yle tanıştırmak amaçlanıyor. Fuar kapsamında, sanal gerçeklikle Türkiye ve dünyada bilişim sektöründe teknolojinin geldiği son nokta belirlenecek. Ayrıca özellikle savunma alanındaki milli kurumlarımızın katılımıyla bilişimde ülkemizin geldiği düzey gözler önüne serilecek.'

'Kocaeli Kodluyor' yarışmasına ön başvuruların 9 Haziran’da sona ereceği, yarışmanın finali ve ödül töreninin ise 23-26 Kasım tarihleri arasındaki Kocaeli Bilişim Fuarı’nda düzenleneceği kaydedildi.
Kaynak: AA