Karaman'da Otizmli Çocuklar Spor Yaptı

Karaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Kent Konseyi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen, ilk aşamada 3 ay sürecek projede, otizmli çocukların spor aracılığı ile bedensel, zihinsel, ruhsal ve sosyal olarak gelişimlerine katkıda bulunarak topluma kazandırılması hedefleniyor.

Karaman'da Otizmli Çocuklar Spor Yaptı
Proje kapsamında Atatürk Spor Kompleksi Kemal Kaynaş Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 30 otistik çocuk özel olarak kurulan parkurlarda antrenörler eşliğinde spor yapma imkanı buldu. Otizmli çocukların ailelerinin de yer aldığı etkinlikte denge parkuru ve sıçrama parkuru gibi istasyon çalışmasına katılan çocuklar gönüllerince eğlenirken, voleybol, badminton, basketbol, jimnastik ve tenis gibi spor branşlarında da motor yeterliliklerinin gözlemlendiği kısa bir testten geçti. Otizmli çocuklara spor eşliğinde eğitim vererek onların sosyal hayata katılmasına yardımcı olmak istediklerini belirten Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, “Otizmli bireylerin en büyük problemlerinden biri de iletişim ve sosyalleşme bozuklukları. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol kapsamında çocuklarımızın bu sorunlarını sporla aşmaya çalışacağız. Bugün otuz antrenörümüz eşliğinde hangi çocuğumuzun hangi spor branşına yatkın olduğunu tespit etmek için küçük bir seçme yaptık. İnşallah çocuklarımızla birlikte haftada iki gün açık ve kapalı spor alanlarında spor etkinlikleri yapacağız. Haftada bir ya da iki gün yüzme ve müzikle ilgili de bir program yapmayı düşünüyoruz. En azından haftada beş günümüzü doldurursak otizmli çocuklarımızın ailelerine daha iyi bir hizmet vermiş olacağız. İnşallah projemiz amacına ulaşır ve bizlerin de çocuklarımıza bir katkısı olur” ifadelerini kullandı.

Otizmli çocuklarda özgüven geliştikçe başarma duygusunun daha fazla olduğunu ve yaptıkları sportif faaliyetlerde daha istekli ve mutlu olduklarına dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise, “Kemal Kaynaş Stadyumu’nda kurduğumuz 17 farklı parkurda otizmli çocuklarımızın temel spor becerilerini öğrenmelerini sağladık. Çocuklarımız hangi spor parkuruna katıldıysa hem enerjisini atma imkanı buldu hem de o parkurdaki aletlerin nasıl kullanılması gerektiği öğrendi. Bir diğer aşamada ise çocuklarımızı gruplara ayırarak haftada iki gün her öğrencimizi alacak şekilde antrenman yaptıracağız. Ayrıca çocuklarımızın gelişim seviyelerini takip edeceğiz ve gelişim seviyelerine göre eğitim programları hazırlayarak çocuklarımızı sosyal hayata alıştırmaya çalışacağız” dedi.

Etkinliğe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Özel Eğitim ve Rehberlik Derneği Kurucusu Ayşe Aslan, Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri ve otizmli çocukların aileleri katıldı.

Kaynak: İHA