Engelliler Hünerlerini Sergiledi

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Gönüllü Genç Sağlık Liderleri Projesi" kapsamında engellilere yönelik etkinlik düzenlendi.

Engelliler Hünerlerini Sergiledi
Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu Amfi 2’de gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’nin konuşmasıyla devam etti. Tiryaki, engellilerin toplumun birer üyesi olduğunun farkına varıldığını ve bir şeyler yapılması için çaba sarf edildiğini söyledi.

Tiryaki, "Engelli lafını ben çok kullanmıyorum. Eskiden sakat, özürlü, çürük denilirdi. En son engelliye karar kılındı. Ama aslında engelli değil özel bireyler. Onların yapabildiğini yapamıyorsak bende engelli bireyim. Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Çok yakın zamanda 13 şehidimiz oldu. Her gün bu haberleri duyuyoruz, üzülüyoruz da şehitlerimizin içinde gazilerimizde var. Gazilerimiz de de birer engelli maalesef. Türkiye çapında baktığımız zaman dünyada yüzde 10 civarında, Türkiye’de ise yüzde 12 gibi bir rakamdan bahsediliyor. Orana vurursanız yaklaşık 8 milyon insan eder. Ama sadece onlar mı, onlarla birlikte yaşayan beraber bu çileyi çeken insanları da düşünürseniz epeyce bir insan grubu var Türkiye’de. 20-25 milyon insan var bu şekilde. Özellikle son yıllarda gerçekten iyi atılımlar yaptık. Onlarında bu toplumun birer üyesi olduğunun farkına varıldı. Bir şeyler yapılması için çaba sarf edildi" dedi.

Slayt gösterisi, görme engelli Cafer Türkan tarafından "Hayata benim gözümle bakmak" konulu yazının okunmasının ardından görme engelli sınıfı öğrencileri "Fil Diyeti" adlı müzikli tiyatroyu sahneledi.
Kaynak: İHA