'Açlıkla Mücadele Haftası'

Yeryüzü Doktorları, Somali, Nijer, Yemen gibi kuraklık, yoksulluk ve iç karışıklıklar sebebiyle açlık tehlikesi yaşayan bölgelerde başlattığı beslenme kampanyasıyla '1-7 Haziran Açlıkla Mücadele Haftası'nı destekliyor.

Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Yahyahan Güney, açlıkla mücadelenin gereklilikten öte bir insani zorunluluk olduğunun belirterek, Açlıkla Mücadele Haftası’nı oldukça önemsediklerini ve sahiplendiklerini ifade etti.

Güney, 2012'den bu yana 9 beslenme sağlığı merkezinde 114 bin 966 kişiye birinci basamak sağlık hizmetleri sunduklarını, 27 bin 900 kişinin uygulanan beslenme tedavisiyle hayata yeniden tutunmasını sağladıklarını, yetersiz beslenme nedeniyle sağlığı bozulan insanları, özellikle savunmaya en muhtaç emzirme dönemindeki anne ve çocukları 3-6 aylık özel tedavi edici tıbbi beslenme tedavilerine aldıklarını anlattı.

Bu yıl 'Açlıktan Ölüyorum! Gerçekten' sloganıyla kampanya yürüttükleri beslenme sağlığı projeleri kapsamında 2017 sonuna kadar 2 beslenme sağlığı merkezi daha açmayı planladıklarını ve ihtiyaç sahibi insanlara gıda yardımlarında bulunmayı hedeflediklerini belirten Güney, şunları kaydetti:

'Açlıkla mücadele kapsamında aldığımız tüm bu aksiyonlar elbette tek başına yeterli değil. Hem yerel hem uluslararası otoriteler tarafından açlıkla mücadele politikalarına karşı daha aktif, uzun vadeli ve etkili önlemler alınması şart. Örneğin gıda güvenliğinin sağlanması, ihtiyaç sahibi bölgelere karşı farkındalık oluşturulması, israfın önüne geçilmesi, modern tarım arazilerinin artırılması ve iç karışıklıklardan oluşan siyasi istikrarsızlığın son bulması alınması gereken önlemlerin başında geliyor.'

Kaynak: AA