Lübnan Başbakanı Hariri Adanalı İş Heyetini Kabul Etti

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, 'Beyrut Projesi' kapsamında Lübnan'a gelen Adanalı iş heyetini kabul etti.

Hariri, başkent Beyrut'taki Hükümet Sarayı'nda, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Adana ile Beyrut arasında turizm ve ticaret köprüsü kurulması amacıyla başlatılan 'Beyrut Projesi' kapsamında Lübnan'a gelen Adanalı iş heyetini kabul etti.

Büyükelçi Erciyes'in yanı sıra Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ve Adanalı turizm şirketlerinin yöneticilerinin katıldığı görüşme, gazetecilerin görüntü almasının ardından basına kapalı devam etti.

Görüşmenin ardından AA muhabirine konuşan Büyükelçi Erciyes, 'Türkiye’den TÜRSAB ve Adana Ticaret Odası’ndan geniş bir heyet Lübnan’ı ziyaret ediyor. Bugün bu heyetin turizm bölümünde olanlarla birlikte Başbakan Hariri’yi ziyaret ettik. Yaptığımız görüşmede Türkiye - Lübnan arasındaki turizm ilişkisinin daha çok güçlendirilmesi ve canlandırılması üzerinde durduk.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi ziyaret eden Lübnanlı turistlerden memnun olduklarını belirten Erciyes, 'Lübnan küçük bir ülke olmasına rağmen geçen yıl yaklaşık 300 bin Lübnanlı ülkemizi ziyaret etti. Bu önemli bir rakam ve bizim seyahat acentalarımız da Lübnanlı turist profilinden çok memnunlar. Fakat Türkiye’den Lübnan’a gelen Türk turistler çok az. Günde neredeyse 15'e yakın uçak seferini de dikkate alırsak aslında Lübnan bizler için önemli bir turizm destinasyonu olabilir.' dedi.

Başbakan Hariri'den siyasi destek istediğini ifade eden Erciyes, sözlerine şöyle devam etti:

'Sayın Başbakan çalışmaların beraber yürütülmesi noktasında desteğini sürdüreceğini ifade etti. Biz Türkiye olarak Lübnan ile turizm de dahil olmak üzere her alanda ilişkilerimizin daha da geliştirilmesini arzu ediyoruz. İkinci olarak geçen hafta Lübnan’da yeni seçim yasası kabul edildi. Genel seçimler 2018 yılında yapılacak. Ben de bu vesileyle hükümetimizin bu gelişmeden duyduğu memnuniyeti sayın Başbakana ilettim. Türkiye, Lübnan’daki olumlu siyasi atmosferin devam etmesinden çok büyük memnuniyet duyuyor.'

- Adanalı iş heyetininin Lübnan temasları

Beyrut Projesi' kapsamında Lübnan'a gelen 38 kişilik Adanalı iş heyeti, bugün öğleden önce Beyrut Ticaret Odası'nda Lübnanlı yetkililerle görüştü.

Ülkenin ticaret ve turizm potansiyeline yönelik incelemelerde bulunacak ve Lübnanlı iş adamları ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirecek olan heyet, yarın da Trablus Ticaret Odası'nı ziyaret edecek.

- Adana'nın 'Beyrut Projesi'

ATO ile Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK) tarafından, Adana ile Beyrut arasında turizm ve ticaret köprüsü kurulması amacıyla geçen yıl 'Beyrut Projesi' başlatılmıştı.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Menevşe ve beraberindeki heyetin Ağustos 2016'da Lübnan'a gelerek başlattığı Beyrut Projesi, Lübnanlı turizmcilerin kasım ayında Adana'ya gelmesi ile devam etmişti.

Kaynak: AA