'Kılıçdaroğlu Bugün Hukuku Niçin Unutuyor'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: 'Hatırlarsanız 1725 Aralık operasyonları yapıldığı sırada hukuka ne diyordu Kılıçdaroğlu, 'Herkes hukuka saygı duysun' diyordu. AK Parti'li milletvekillerine ne diyordu? 'Gidin yargıda aklanın gelin.' diyordu. O gün yargıyı ve hukuku hatırlayan bir Kılıçdaroğlu bugün hukuku niçin unutuyor?' 'Adalet nasıl aranır, bizim anayasamızda hukukumuzda belli. Hiçbir kurum ve merci yargı mensuplarına ve töhmet altında tutamaz'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP'nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne ilişkin, 'Hatırlarsanız 17-25 Aralık operasyonları yapıldığı sırada hukuka ne diyordu Kılıçdaroğlu, 'Herkes hukuka saygı duysun.' diyordu. AK Parti'li milletvekillerine ne diyordu? 'Gidin yargıda aklanın gelin.' diyordu. O gün yargıyı ve hukuku hatırlayan bir Kılıçdaroğlu bugün hukuku niçin unutuyor?' dedi.

Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok güzel giden bir istikrar ortamı olduğunu ve ekonomide iyileşmeler bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin büyümesini kalıcı bir şekilde arttırma noktasında gayret göstereceklerini anlatan Bakan Tüfenkci, bundan birilerinin rahatsız olduğunu vurguladı.

İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını bahane ederek ana muhalefet partisi liderinin insanları sorumsuzca sokağa çağırdığını ifade eden Tüfenkci, şunları söyledi:

'Bizim milletimiz siyasilere sorunları çözsün diye oy veriyorlar. Sorunların çözüm mercisi olarak da Türkiye Büyük Millet Meclisini gösteriyorlar. Dolayısıyla ana muhalefet partisinin de en fazla meclise sahip çıkması gereken bir konumdayken sokaklara insanları davet etmesi gerçekten bunun arkasında başka şeylerin olduğunu gösteriyor. Adalet nasıl aranır, bizim anayasamızda hukukumuzda belli. Hiç bir kurum ve merci yargı mensuplarına ve töhmet altında tutamaz.'

Tüfenkci, sokaklarla yargının tarafsızlığını ve bağımsızlığını zedelemeye yönelik her girişiminin yargıya müdahale olduğunu aktararak, diğer suçluların da adaleti kendi bildiği şekilde tesis etmek istediği zaman hukuk devletinden bahsedilemeyeceğini dile getirdi.

İtirazların hukuk sistemi içerisinde yapılması gerektiğini vurgulayan Tüfenkci, şöyle devam etti:

'Hatırlarsanız 17-25 Aralık operasyonları yapıldığı sırada hukuka ne diyordu Kılıçdaroğlu, 'Herkes hukuka saygı duysun.' diyordu. AK Parti'li milletvekillerine ne diyordu? 'Gidin yargıda aklanın gelin.' diyordu. O gün yargıyı ve hukuku hatırlayan bir Kılıçdaroğlu bugün hukuku niçin unutuyor. Kimse hukuku ve yargıyı kendisi için lazım olarak değerlendirmemesi lazım. Kendi için değerlendirmemesi lazım. Hukukun evrensel kuralları vardır onun içerisinde mücadele etmek gerekir.'

Bakan Tüfenkci, 17-25 Aralık operasyonlarından önce Türkiye'de Gezi Parkı olaylarının yaşandığını anımsatarak, 'Gezi Parkı olaylarını Türkiye'ye yaşatanlar esasında ağaçları bahane ederek toplanmaya başlamışlardı. Netice itibariyle faiz olarak enflasyon olarak bedelini ödedi, bütün vatandaşlar bedelini ödedi. Ana muhalefet partisinin burada sorumlu olması lazım ve bu sorumluluk içerisinde hareket etmesi lazım.' sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA