Hüdayi Vakfı Ramazanda Sudanlıları Yalnız Bırakmadı

Sudan'da yaklaşık 6 yıldır faaliyetlerine devam eden Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, ramazanda 5 bin kişiye iftar verdi Vakıf, bin kişiye yardım paketi dağıttı.

Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, ramazanda Sudan'da öğrenci yurtları ve köylerde 5 bin kişiye iftar verdi, çeşitli bölgelerde bin kişiye de yardım paketi dağıttı.

Ramazanda Sudan’daki çalışmalarına hız veren vakfın Sudan Koordinatörü Musab Demirlenk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanda muhtaçların yanında olduklarını hatırlattı.

Demirlenk, “Bu ramazanda da yetimhanelere ve Kur'an kurslarına ağırlık verdik. Düzenlediğimiz iftar programlarıyla öğrencilerin sofralarına ortak olduk. Yaklaşık bin yetim kardeşimize Kur'an-ı Kerim verdik. Ayrıca elbise, fitre ve zekat yardımlarımız oldu. Onların yaklaşan Ramazan Bayramı'na güler yüzle girmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

İftar sofralarının köylerde de kurulduğunu belirten Demirlenk, şöyle devam etti:

“Umdurman, Beyaz Nil ve Darfur başta olmak üzere 9 farklı bölgede ramazan kumanyaları dağıttık. Partner kuruluşumuz Al İhya Derneği ile bu kişilerin seçimini titizlikle yapıyoruz. Muhtaç ailelerin belirlenmesinin ardından, hayırseverlerin yardımlarını bizzat ulaştırıyoruz. Onların bir nebze yüzünün güldüğünü görmek bizleri mutlu ediyor.”

Çalışmaların ramazan ayıyla sınırlı kalmadığını belirten Demirlenk, Hüdayi Vakfının Sudan’da 3K formülü olan ‘karın-kafa-kalp doyurma’ üzerine hizmet verdiğini söyledi.

Demirlenk, iki üniversite, iki Kur'an kursu ve bir de orta öğretim yurtlarının bulunduğunu ifade ederek, “Faaliyetlerimizi ramazan ayına indirgemek istemiyoruz. Özellikle Sudan’ın ve ümmetin geleceği için yapmış olduğumuz eğitim çalışmaları büyük önem taşıyor. Örneğin, bin öğrenciye eğitim halkaları kapsamında destek veriyoruz. Ayrıca, açmış olduğumuz su kuyularıyla birçok bölgenin kalkınmasına yardımcı oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA