TİKA Başkan Yardımcısı Er Kırgızistan'da

'Kırgızistan'a bundan sonra da desteklerimizi çeşitlendirerek artıracağız'.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, dost ve kardeş ülke Kırgızistan ile iş birliklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Er beraberindeki heyetle geldiği Kırgızistan'da bazı temaslarda bulundu.

AA muhabirine ziyaretle ilgili bilgi veren Er, Kırgızistan'ın Türkiye için dost ve kardeş bir ülke olduğunu belirtti. Er, 'Kırgızistan ile teknik iş birliği çalışmalarımız 1992'den bu yana devam etmektedir. Kırgızistan'a bundan sonra da desteklerimizi çeşitlendirerek artıracağız.' dedi.

Ramazan dolayısıyla birçok ülkede iftar organizasyonu düzenlediklerini söyleyen Er, 'Kırgızistan'ın Çu, Talas ve Oş bölgelerinde iftar verdik. İftarlarımıza farklı dini ve etnik yapılardan kardeşlerimiz katıldı. Bişkek'te de Kırgızistan Halklar Asamblesi bünyesinde Ahıska Türkleri, Azerbaycan, Uygur, Kazak, Kırgız, Özbek, Tatar, Kore ve Ukraynalı dernek başkanlarının yanı sıra çok sayıda dernek temsilcisine iftar verdik. Kırgızistan'da ramazan ayının bereketini böylece idrak ettik.' diye konuştu.

Er, restorasyonunun kısa süre içinde tamamlanması beklenen Bişkek Tarih Müzesi'ni ve bu yıl açılması planlanan Türk-Kırgız Dosluk Hastanesi'ni ziyaret ederek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kaynak: AA