Siirt'te Eğitim Faaliyetleri

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin, fen ve sosyal bilimler programı uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri kapsamına alındığını bildirdi.

Milli Eğitim Müdürü Suay, yaptığı açıklamada, okulun fiziki ve donanım bakımından bölgenin en avantajlı okullarından birisi olarak, bu programla birlikte öğrencilerin akademik anlamda daha iyi yerlere geleceğinin öngörüldüğünü aktardı.

Bu program sayesinde gerek hafta içi derslerde, gerekse yetiştirme ve destekleme kursları ile öğrencilerin üniversite giriş sınavlarında başarılı olacak şekilde hazırlanmasına dikkat edileceğini belirten Suay, 'Mesleki derslerin yoğunluğu azaltılıp fen ve sosyal bilimler alanına yönelik dersler ağırlıkta olup, bu durum üniversitelere yerleştirilmede büyük avantaj olacaktır.' dedi.

Suay, fen ve sosyal bilimlerinde 11. sınıflarda 16 saat, 12. sınıflarda ise 17 saat öğrencinin ilgi ve yeteneği doğrultusunda kendini geliştirebileceği sayısal veya sözel ders seçme imkanına sahip olacağını kaydetti.

Kaynak: AA