MAÜ'de Yüksek Lisans Ve Doktora Öğrencileri Alımı

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde 2017-2018 öğretim yılı güz yarıyılında tezli, tezsiz yüksek lisans ve doktora öğrencileri alımına başlandı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yaptığı açıklamada, tarih, felsefe, felsefe ve din bilimleri, türk dili ve edebiyatı, sosyoloji, temel İslam bilimleri, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, eğitim yönetimi anabilim dallarını kapsayan ve öğrencilerin akademik kariyerindeki basamaklardan birisi olan tezli, tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarına başvuruların başladığını ve 27 Haziran'a kadar süreceğini bildirdi.

Gelişmişliğin ve donanımlı bir şekilde dünyaya entegre olmanın temel taşıyıcı unsurunun eğitim olduğunu ifade eden Rektör Ağırakça, nitelikli elemanların varlığı için nitelikli eğitimlere ihtiyaç olduğunu aktardı.

Ağırakça, güçlü bir akademik kadroyla MAÜ'nün akademik kariyerini geliştirmek, mesleki konuda derin bilgi kazanarak ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını öğrenip akademik kariyer yapmak isteyenlere yönelik 10'u aşkın yüksek lisans eğitim programının sunulduğunu kaydetti.

Kaynak: AA