Enis Berberoğlu'nun Tutuklanması

CHP İstanbul Milletvekili Tekin:'Başbakanın söylediklerini çok normal karşılıyorum, kızmıyorum çünkü, kendisi de ifade emişti, ‘itaat et, rahat et’ diye.'

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Binali Yıldırım'ın CHP'nin başlattığı yürüyüşle ilgili açıklamalarına ilişkin, 'Başbakanın söylediklerini çok normal karşılıyorum, kızmıyorum çünkü, kendisi de ifade emişti, ‘itaat et, rahat et’ diye.' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki amacıyla Maçka Demokrasi Parkında toplanan grubun bekleyişi sürüyor. Buraya gelen Tekin, Başbakan Yıldırım'ın adalet yürüyüşüyle ilgili açıklamalarına değindi.

CHP'den bazı kişilerin Yıldırım'a kızdığını, öfkelendiğini ama kendisinin bu duruma hiç kızmadığını söyleyen Tekin, şöyle konuştu:

'Başbakanın açıklamalarını çok haklı buluyorum. Söylediklerini çok normal karşılıyorum. Kızmıyorum çünkü kendisi de ifade emişti, ‘itaat et, rahat et’ diye. İtaat kültüründe demokrasi yoktur, hukuk yoktur, adalet yoktur, itiraz edemezsiniz. Başbakan başladığı günden beri itaat edeceğini ifade etmişti. İtaatçi bir bir insandan böyle bir cümle çıkması son derece doğaldır. Başbakan başladığı günden itibaren itaatçi olduğunu itiraf etmişti. Sayın Başbakan siz itaatçi olmaya devam edin biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, başta genel başkanımız olarak itiraz etmeye sonuna kadar devam edeceğiz.'

Bugün Berberoğlu'nu ziyaret ettiğini de anımsatan Tekin, 'Morali çok yerinde. Demokrasi, hukuk için ödenecek bir bedel varsa bu bedeli ödemeye hazır olduğunu ifade etti. ‘Canım memleketime feda olsun’ dedi. Yürüyüşü öğrenince çok duygulandı.' diye konuştu.
Kaynak: AA