Edirne'den Kısa Kısa

Marmara Bölgesi Un Sanayicileri Derneği Başkanı Kadir Kale, 'Ramazan bayramının ardından başlayacak hasat sonrasında beklentinin daha net görüleceğini düşünüyorum.' dedi.

Kale, gazetecilere yaptığı açıklamada, un üretiminde Trakya'nın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu söyledi.

Buğday üretiminde yüzde 6'lık artış olduğunu ifade eden Kale, 'Ramazanın ardından başlayacak hasat sonrasında beklentinin daha net görüleceği düşünüyorum. Çiftçilerimiz her buğdaydan un olacağını düşünüyor. Tabi ki her buğdaydan un olur ama kaliteli olmuyor. Birçok insanımız buğdayı hayvanlarına yediriyor. Hangi buğdaydan 5 kilo fazla alırsa onu eksinler.' diye konuştu.

- Zekat köprüdür

Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit fitre ve zekatın toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini bildirdi.

Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, zekatın ramazan ayı dışında da verilebileceğini belirtti.

Maddi durumu iyi olan Müslümanların zekat vermesi gerektiğini söyleyen Yiğit, şunları kaydetti:

'Fakirler ile zenginler arasındaki uçurumun dengelenmesi açısından ve fakirlerin zenginlere bakış açısının daha müspet hale gelmesi açısından önemli bir davranıştır. İmkanı olanlar için kendi özel ve asıl ihtiyaçlarının dışında, gelir getirici malların zekatı verilir. Zekat verilecek miktarı kişi kendisi hesap eder. Ticari mallarından yüzde 2.5 kadarını zekat olarak veririz.'

-Türk Kızılayı Havsa Şubesi'nden iftar

Türk Kızılayı Havsa Şubesi iftar yemeği verdi.

Yazlık düğün salonunda düzenlenen iftara, Havsa Kaymakamı Yunus Ataman, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, kamu kurumlarının müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bağışçılar katıldı.

Türk Kızılay Havsa Şube Başkanı Ahmet Yavaşça, iftara katılanlara teşekkür ederek etti.

Kaynak: AA