DSP Genel Başkanı Aksakal Açıklaması

'Kurumlar ve kuruluşlar, sokaklara düşüp yürüyüş ve gösteriler yapabilirler ama siyasi partilerin, özellikle parlamentoda yer alan siyasi partilerin mücadele alanı, meşru zemini TBMM'dir'.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 'Kurumlar ve kuruluşlar, sokaklara düşüp yürüyüş ve gösteriler yapabilirler ama siyasi partilerin, özellikle parlamentoda yer alan siyasi partilerin mücadele alanı, meşru zemini TBMM'dir.' dedi.

Aksakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe kalkışmasının üzerinden geçen 11 ayın sonunda Türkiye'nin geldiği noktanın tam anlamıyla fiyasko olduğunu savundu.

Ekonomik verilerin, ilgisiz kalemlerden oluşan gerçek dışı rakamlarla olumlu gibi gösterildiğini ileri süren Aksakal, bu durumun yaşanan hayatın gerçeklerine engel olduğunu iddia etti.

Aksakal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne ilişkin, sokaklarda yürüyerek adaleti kazanmaya çalışmanın, adalet mekanizmasına zarar vereceğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Kurumlar ve kuruluşlar, sokaklara düşüp yürüyüş ve gösteriler yapabilirler ama siyasi partilerin, özellikle parlamentoda yer alan siyasi partilerin mücadele alanı, meşru zemini TBMM'dir. Toplum milletvekillerini bunun için seçmiş ve parlamentoya göndermiştir.'

Aksakal, parlamentoda milletvekili olarak seçilmiş insanların apar topar cezaevlerine atılmasının çok hoş karşılanmayabileceğini ama anayasal düzen içerisinde yürütülen her hadisenin meşru sayılması gerektiği ifade etti. Aksakal ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun anayasa referandumunu ve sonuçlarını 'gayri meşru' olarak tanımlamasının kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Kaynak: AA