Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Toruntay Açıklaması

'Son iki yıla bakıldığında, toplu iş sözleşmesiyle haklarını alan yaklaşık 700 bin taşeron çalışan var fakat geriye kalan 1,5 milyon kadar taşeron işçi için de kalıcı bir çözümün bulunması gerekiyor'.

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, 'Son iki yıla bakıldığında, toplu iş sözleşmesiyle haklarını alan yaklaşık 700 bin taşeron çalışan var fakat geriye kalan 1,5 milyon kadar taşeron işçi için de kalıcı bir çözümün bulunması gerekiyor.' dedi.

Toruntay, sendika genel merkezinde basın mensuplarına verilen iftarın ardından gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, bugüne kadar üyelerinin hak ve menfaatlerini koruyan bir anlayışla çalıştıklarını, bundan sonra da çalışma hayatına ve Türkiye'ye hizmet etmek için çaba göstermeye devam edeceklerini vurguladı.

Sendika üyelerinin sorularını da yanıtlayan Toruntay, taşeron işçilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Toruntay, 'Taşeron meselesi uzun yıllardır Türkiye'nin kanayan yarası ve mutlaka çözüm bulunması gerektiğine inandığımız bir mesele. Son iki yıla bakıldığında, toplu iş sözleşmesiyle haklarını alan yaklaşık 700 bin taşeron çalışan var fakat geriye kalan 1,5 milyon kadar taşeron işçi için de kalıcı bir çözümün bulunması gerekiyor.' diye konuştu.

Hükümetle görüşmeler yaptıklarını anlatan Toruntay, bu yılın sonuna doğru daha kapsamlı ve güzel bir çalışmanın yapılacağına inandığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA