Nakliyecilik Bahanesiyle Dolandırıcılık Yapan Şebeke Çökertildi

İstanbul’da, şehirlerarası yük taşımacılığı yapma bahanesiyle çok sayıda firmayı dolandırdıkları şüphesiyle 14 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken, şebekenin çökertildiği operasyon polis kamerasına yansıdı.

Nakliyecilik Bahanesiyle Dolandırıcılık Yapan Şebeke Çökertildi
Edinilen bilgiye göre, şehirlerarası yük nakliyatı yapan 14 kişi, sanal ortamda irtibat kurdukları firmaların yetkilileri ile ucuz nakliye hizmeti konusunda anlaşma sağladı. Depolardan TIR’lara yüklenen malları anlaşılan adreslere götürmeyip telefonlarını kapatan R. U. (39) ve beraberindeki 13 kişi hakkında dolandırıcılık yapma suçundan şikayette bulunuldu. Şikayetler üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, elde ettikleri bilgiler ışığında çalışma başlattı. Ekiplerin, teknik ve fiziki çalışmalarının ardından kimlikler ve adresler belirlendi. Ardından düğmeye basıldı ve şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi.

Operasyonda, R. U.’nun da aralarında yer aldığı 14 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin, firma yetkilileri ile şehirlerarası nakliye hizmeti verme konusunda sözleşme yaptıkları, Tırlara yüklenen malları anlaşılan adresler yerine Tuzla’da kiralık olarak kullandıkları bir depoya indirdikleri ve bir süre sonra piyasaya sürdükleri belirlendi. Şüpheliler, bazı firmalardan 1 milyon değerinde tekstil ürünü, bazı firmalardan 750 bin lira değerinde ve 41 ton ağırlığında çay, bazı firmalardan 200 bin lira değerinde bebek bezi ve bazı firmalardan da 60 bin lira değerinde yardım kolisi olmak üzere, toplamda yaklaşık 4 milyon 500 bin lira değerinde ürün dolandırıcılığı yaptığı ileri sürüldü.

Adreslerde yapılan aramalar sırasında, çalıntı kamyon, 5 sahte plaka, çok sayıda sahte sürücü belgesi ve araç ruhsatı, 20 cep telefonu ile cep telefon hattı kartı, 4 bin lira ve bazı evraklar ele geçirildi. Şüphelilerin kullandığı Tuzla’daki depoda ise 20 firmadan dolandırıcılık yöntemiyle elde ettikleri öne sürülen 2 milyon 500 bin lira değerindeki ürünler ele geçirildi. Belirlenen adreslere yapılan ve şüphelilerin ele geçirildiği operasyon polis kameralarınca görüntülendi.Emniyetteki işlemleri tamamlanan 14 şüpheli, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.
Kaynak: İHA