'Lisans Tamamlayan' Sağlıkçılar İçin Mezuniyet Töreni

Lisans tamamlama programını bitiren sağlık çalışanları için SağlıkSen tarafından mezuniyet ve kep atma etkinliği düzenlenecek.

Sağlıkta lisans tamamlayan sektör çalışanları, Sağlık-Sen tarafından düzenlenecek mezuniyet töreninde bir araya gelecek.

Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, sendika tarafından 2014'te düzenlenen 'Anneler, Ebeler ve Hemşireler Günü' programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık çalışanlarının lisans tamamlama taleplerine ilişkin söz verdiği anımsatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olumlu yaklaşımının ardından Türkiye'de ilk kez, bir meslek grubuna yönelik yasal bir düzenleme yapılarak lisans tamamlama hakkı getirildiği belirtilen açıklamada, yasal değişikliğin ardından 10 binin üzerinde sağlık çalışanının, lisans tamamlamaya başvurduğu bildirildi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 3 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sözünü aldıkları ve daha sonra yasayla uygulamaya geçirilen lisans tamamlamanın ilk mezunlarını vermesinden duydukları mutluluğu ifade etti.

Lisans tamamlamanın, talepleri sonucu hayata geçen bir kazanım olduğunu anımsatan Memiş, şunları kaydetti:

'Bu programa katılan sağlık çalışanı arkadaşlarımız mezun oluyorlar. Biz de sendika olarak lisans mezunu olan arkadaşlarımızın coşkusuna ortak olmak, onları buluşturmak ve mutluluklarını paylaşmak için mezuniyet ve kep atma programı düzenledik. Lisans tamamlamayı bitirerek mezun olan tüm sağlık çalışanları, 19 Haziran 2017 Pazartesi günü Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleşecek törene aileleriyle de katılabilecek.'
Kaynak: AA