CHP Zonguldak İl Başkanlığı Adalet Çadırı Kuracak

CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun hakkında tutuklama kararının ardından başlatılan yürüyüşe destek vereceklerini açıklayarak Zonguldak’ta da yürüyüş yaparak adalet çadırı kuracaklarını açıkladı. Altun, çadırda dönüşümlü nöbet tutacaklarını ifade etti.

CHP Zonguldak İl Başkanlığı Adalet Çadırı Kuracak
CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Türkiye gündeminin hızlı bir şekilde değiştiğini ifade eden Altun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe destek vereceklerini açıkladı.

Zonguldak’ta da yürüyüş yapıp adalet çadırı kuracaklarını belirten Başkan Altun, çadırda dönüşümlü nöbet tutacaklarını bildirdi. Altun, "Gazeteci ve milletvekili olan Enis Berberoğlu dün ispat edilemeyen bir suçtan dolayı önce müebbet sonra 25 sene mahkum edildi. Tabi bu ülkede son 10 yılda çok değişik gelişmeler var bunlarda Kumpas, Balyoz, Ergenekon, Oda TV gibi bakıldığında dış güçler ve iş güçler vasıtası ile kumpaslar kurularak yıllarca hapiste yatan ve aradan 5-6 yıl geçince pardon denilen bir ortamdayız. Bunları yıllarca hapiste yatıranlar ya yurt dışına kaçırılıyor yada sonra bunlar hapse atılıyor. Son olarak bir senaryo daha oynanıyor buna göre laik parlamenter demokratik sistemin savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin üstüne iniyor. Bu anlamda da bir milletvekilimiz hapse atılıyor. Biz Cumhuriyet halk partisi olarak anayasa ile idare edilen bir ülkede Anayasa çerçevesinde hazırlanan kanunların herkese eşit işlemesini, kimsenin suç işleme yetkisi olmadığını savunan bir partiyiz. Fakat bu kanun ve yönetmeliklerin kişilerin arzu ve isteklerine göre karar verildiği kanaatindeyiz. Bu bakımdan bu ülkede adaletin ortadan kalktığına inanıyoruz ve bunun içinde genel başkanımız bugün Ankara’dan başlayarak İstanbul Maçka, Maltepe veya Silivri’ye kadar, tabi Enis Berberoğlu’nun nerede hapis yatacağı belli değil bir yürüyüş düzenlemiş bulunmakta ve bunun sonunda bir miting yapacaktır. Bu manada bizde ilçe başkanı arkadaşlarımla bir araya geldik, cumartesi günü Genel Başkanımızın bulunduğu yeri ilçe başkanlarımız ile ziyaret edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de Yeniçağ yada Düzce’ye geldiğinde de zaten bunun takvimi belli bütün Zonguldak, Bartın, Karabük birleşip geniş kapsamlı bir program yaptık. Genel Başkanımızı orada karşılayıp destek vereceğiz.Bundan sonraki süreçte Zonguldak’ta yürüyüş yapıp adalet çadırı diye bir çadır kurmayı düşünüyoruz bu çadırda gençlik örgütlerimiz ve biz dönüşümlü nöbet tutacağız" ifadelerine yer verdi.

Basın toplantısında il başkanı Ahmet Altun’un yanı sıra ilçe kolları, kadın kolları başkanları ve partili yöneticiler de hazır bulundu.
Kaynak: İHA