Antalya'da Dolandırıcılık Operasyonu

Kemer ilçesinde kredi kartı dolandırıcılığı suçlamasıyla 4 kişi gözaltına alındı.

Başkalarının kredi kartı bilgilerini çalarak harcama yapan 4 kişi, Kemer ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, 30 Mayıs'ta Kemer'de 4 ayrı otelde rezervasyon yaptırarak tatile gelen Hamit K, Fatih Ş, Mahmut Ö ve Ferhat B, Deniz Caddesi'nde bir restoranda yemek yedikten sonra 'kredi kartı talimat sistemi' olarak da bilinen 'mail order' sistemini kullanarak 2 bin 300 liralık hesap ödedi.

Kart sahibinin restoranı arayarak kendi rızası olmadan parasının çekildiğini söylemesi üzerine, durum Kemer Emniyet Müdürülüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerine bildirildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, dolandırıcılık şüphelilerinden Hamit K. ve Fatih Ş'yi Kemal Sunal Caddesi'ndeki 5 yıldızlı bir otelin önünde gözaltına aldı.

Şüphelilerden Hamit K'nin emniyetteki ifadesi sırasında Mahmut Ö. ve Ferhat B'den sürekli mesaj gelmesi üzerine şüphelenen polis ekipleri, iki şahsı da 07 TDR 10 plakalı otomobilde gözaltına aldı.

Otomobilde yapılan aramada bir miktar sentetik uyuşturucu hap ve bir adet enjektör ele geçirildi.

Emniyetteki ifade işlemlerinde dolandırıcılık şüphelilerinin, cep telefonlarında banka ve banka kartları dolandırıcılarının sıkça kullandığı bir program üzerinden kredi kartı bilgilerini sattıkları ya da satın aldıkları belirlendi. Öte yandan şüphelilerin telefonlarında uyuşturucu kullandıklarına dair görüntülere de rastlandı.

İfadeleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Kaynak: AA