Zambiya Büyükelçiliğinden AA'ya Ziyaret

Zambiya Maslahatgüzarı Nondo, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ile görüştü Nondo, ülkesinin doğal kaynak, maden ve bitki örtüsü çeşitliliği gibi birçok açıdan Türk yatırımcıların ilgisini çekeceğini belirtti.

Zambiya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Bwalya Lyapa Nondo, Anadolu Ajansı'nı ziyaret etti.

Nondo'yu, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu ve AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk birlikte ağırladı.

Nondo, ziyarette yaptığı konuşmada, ülkeler ve halklar arasındaki ilişkilerin iletişimle doğrudan ilgili olduğunu vurgulayarak, 'Türkiye ve Zambiya ilişkileri çok önemli ve bunu geliştirmenin en önemli ayaklarından biri de bilgi paylaşımı. Bilgi yoluyla kültürleri, karşılıklı anlayışı, sosyo ekonomik potansiyellerimizi bir üst düzeye taşıyabiliriz. Bu yüzden ülkelerimiz arasında bir bilgi köprüsü kurabilmek için birlikte ne kadar iyi çalışabileceğimizi görmek istiyoruz.' diye konuştu.

Zambiyalı Maslahatgüzar, Türk halkının Afrika ve ülkesi hakkında daha fazla bilgi sahibi olması için iki ülke haber ajanslarının iş birliği yapmasını istediklerini belirtti.

Ülkesinin istikrarlı ve barışçıl bir ortamı olması nedeniyle birçok yatırımcının dikkatini çektiğini belirten Nondo, daha fazla Türk yatırımcının Zambiya'ya gelmesini arzu ettiklerini dile getirdi.

Nondo, Türkiye'nin Lusaka Büyükelçiliğinin yanı sıra MÜSİAD, TOBB, DEİK gibi kuruluşlarla da temasta olduğunu belirterek ülkesinin doğal kaynak, maden ve bitki örtüsü çeşitliliği gibi birçok açıdan Türk yatırımcıların ilgisini çekeceğini ifade etti.

AA Genel Müdür Yardımcısı Mutanoğlu da Nondo'ya, AA'nın uluslararası yapılanması ve işleyişi hakkında bilgi vererek Afrika'daki potansiyelin ön plana çıkarılmasıyla Türk yatırımcıların teşvik edilmesinin önemine işaret etti.

Türkiye'nin Afrika açılımı politikası doğrultusunda AA'nın Afrika ülkelerine verdiği öneme dikkati çeken Mutanoğlu, AA Afrika Haberleri Editörlüğü'nün, 'Yükselen Afrika Projesi' adı altında Afrika'ya ilişkin kapsamlı haberlerin yer aldığı bir Afrika projesi yürüttüğünü vurguladı.

AA ile Zambiya haber ajansı arasındaki iş birliği imkanlarının da ele alındığı ziyarette, Nondo, beraberinde getirdiği, ülkesini tanıtan video görüntülerini izletti.

Ziyaret, karşılıklı hediyelerin sunulmasının ardından sona erdi.
Kaynak: AA