PTT'den 'ANKAPARK' Konulu Anma Pulu

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), 'ANKAPARK' konulu anma pulu hazırladı.

PTT AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 100x100 milimetre boyutundaki anma pulu yarın 2x1,60 liraya, söz konusu pula ait 140x210 milimetre boyutundaki ilk gün zarfı ise 4,25 liraya PTT iş yerlerinde, www.filateli.gov.tr adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunulacak.

Söz konusu filatelik ürünlerin satışıyla aynı tarihte 'ANKAPARK 15.06.2017 ANKARA' ibareli ilk gün damgası 'Kızılay PTT Merkez Müdürlüğü-ANKARA' adresinde kullandırılacak.

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ANKAPARK, oyuncak sayısı bakımından dünyanın en büyük parklarından biri olacak.

Ankara turizmine büyük katkı sağlaması öngörülen ANKAPARK'ın girişinde Türkiye'nin dört bir tarafındaki 13 ayrı Selçuklu mimarisi örneğinin yer aldığı devasa bir kapı bulunacak. Yazlık ve kışlık olmak üzere iki bölümde tasarlanan ANKAPARK'a giriş yapılmasıyla ziyaretçileri ilk olarak dinozor ormanı, müze ve kafeteryanın yer aldığı çadırlar karşılayacak. Parkta çok sayıda dinozor maketinin yanı sıra büyüklüğüyle dünyada adından söz ettirecek bir dönme dolap yer alacak.

PTT AŞ tarafından Ankara’nın simgelerinden biri olacak ANKAPARK'ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan blok şeklindeki anma pulu ve ilk gün zarfı 15 Haziran 2017 tarihinde tedavüle sunulacak.

Kaynak: AA