Kartepe'de Yağmur Suyu Hattı Çalışmaları

Kartepe Belediyesi, aşırı yağışlarda vatandaşların sorun yaşamaması için çözüm odaklı çalışmalarına ilçenin farklı bölgelerinde devam ediyor.

Kartepe'de Yağmur Suyu Hattı Çalışmaları
Belediye ekipleri Maşukiye, Eşme ve Nusretiye Mahallelerinde yetersiz kalan yağmur suyu hattını yenileyerek olası riskleri ortadan kaldırdı. Kartepe Belediyesi aşırı yağışlarda yaşanan olası su taşkınlarından vatandaşların olumsuz etkilenmemesi adına çalışmalarını riskli bölgelerde devam ettiriyor. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü Acil Müdahale Ekipleri, Maşukiye Mahallesi Hasan Tahsin Caddesi üzerinde üst yapı iyileştirmeleri öncesi alt yapı çalışması yaptı. Ekipler 300’lük büzler döşeyerek mahalle halkının olası sıkıntılarını çözüme kavuşturdu. Belediye ekipleri cadde üzerinde 60 metrelik güzergahta yağmur suyu hattı yenileme çalışması ardından yolu günümüz koşullarına uygun bir hale getirmek için üst yapı düzenlemelerine hazır hale getirdi.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde yağışlarda yağmursularını taşıyan hatları mercek altına aldı. Yağmur sularını toplamak için açık kanal ve yağmursuyu hattı yenileme çalışmaları ile kanal temizliklerini Nusretiye Mahallesi Uzak Sokak ile Eşme Mahallesi Bağdat Caddesi’nde Acil Müdahale Ekipleri yardımıyla çözüme kavuşturuldu. Fen İşleri Müdürlüğü Ekiplerinin, ilçe genelinde gerçekleştirdiği yağmursuyu hattı çalışmaları vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Mahalle sakinleri, özellikle Ramazan ayında da hız kesmeden çalışmaları titizlikle devam ettiren ve verdiği sözleri tutan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’ teşekkürlerini ilettiler.
Kaynak: İHA