'İnsan Suretinde Bir Vatansın Paşam'

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya, Şırnak'ta helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydın ve Yarbay Yakut'a hitaben, kazadaki şehitlerin anısına şiir yazdı İyimaya, şehit Tümgeneral Aydın için duygularını, 'İnsan suretinde bir vatansın paşam/ Kana doymayan cihan utansın paşam/Öyle bir cesaret timsali oldun ki/Şu acı günlerde can katansın paşam' dizeleriyle anlattı.

ALPER ATALAY- TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, Şırnak'ta helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın ve Yarbay Songül Yakut'a hitaben, kazadaki şehitlerin anısına şiir yazdı.

İyimaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde eşine rastlanmayan bir büyük tuzakla, oyunla karşı karşıya olduğuna işaret etti.

'Bir defa İslam ülkeleri, tek tek çok akıllı olabilirler ama ortak hedefler bağlamında adeta ortak aptallığı soluyorlar.' diyen İyimaya, 'Türkiye'nin tabii hem bin yılları aşan devlet aklı hem de milletin vatan sevdası ve vatanı koruma içgüdüsü bakımında farklı bir ayrıcalığı var. Türkiye, bu tehlikeleri görüyor ve bu tehlikeler üzerine akıllıca, teknolojinin, stratejinin ve coğrafyanın gereklerine göre siyasetler üretiyor. Adeta Türkiye, bir can, varoluş kavgası veriyor.' dedi.

Küresel büyük projenin aparatı olan PKK ve FETÖ gibi zavallı terör örgütlerinin tezgahlarını Türkiye'nin bir bir çökerteceğini dile getiren İyimaya, Türk milletindeki bu irade ve direnç var oldukça geçici olan projelerin veya tuzakların hedeflerine ulaşmasının mümkün olmadığını ifade etti. İyimaya, Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan 13 askerin de bu terör örgütleriyle mücadele ettiğini vurguladı.

Ahmet İyimaya, aralarında 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile Yarbay Songül Yakut'un da bulunduğu 13 askerin şehit olmasına ilişkin haberi Meclis'te öğrendiğini söyledi.

Haberi aldığında üzüldüğünü ve çok duygulandığını anlatan İyimaya, şöyle devam etti:

'Büyük fedakarlık. Ömrünüzü, canınızı verdiğiniz yolculukta bir kazaya, elim olaya teslim oluyorsunuz. Yaşamınızı yitiriyorsunuz. O anlayış içerisinde, bu tefekkür derinliğinde veya sığlığında Tümgeneral Aydın ve Yarbay Yakut'a hitaben, şehitlerimiz anısına iki şiir yazdım. İçimden doğdu. Öyle, düşünerek yazdığım bir şey değil. İkisini özne alarak ama hepsini kapsayan dörtlüklerle dile getirdim.'

Ahmet İyimaya, şiirleri çerçeveleterek, Tümgeneral Aydın ile Yarbay Yakut'un ailelerine kendisinin teslim edeceğini söyledi.

İyimaya'nın Tümgeneral Aydın için kaleme aldığı şiir şöyle:

'İnsan suretinde bir vatansın paşam/ Kana doymayan cihan utansın paşam/Öyle bir cesaret timsali oldun ki/Şu acı günlerde can katansın paşam.'

Yarbay Yakut için yazdığı şiir ise şu dizelerden oluştu:

'Ateş düştü vatana, duymamış bülbül/Evin fidanıydı, kana boyandı gül/Anne sesi titretiyorken cihanı/Sema'dan indi, Hakk'a yürüdü Songül.'

Kaynak: AA