Hastanede Kuş Kurtarma Operasyonu

İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesinin bahçesindeki yüksek bir çam ağacının dalına ayağı dolanan kuş, olay yerine gelen itfaiye ekibi tarafından kurtarıldı.

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesinin bahçesindeki çam ağacının dalına ayağı dolanan kuş, itfaiye ekiplerinin operasyonu ile kurtarıldı.

Genel sekreterlikten yapılan açıklamaya göre, hastane bahçesindeki yüksek bir çam ağacının dalına ayağı dolanan kuşun sesi hastane çalışanları ve hastaların dikkatini çekti.

Ağaçta mahsur kalan kuşun durumunu öğrenen hastane yönetimi itfaiyeye haber verdi.

Hastaneye gelen itfaiye ekibinden bir görevli, merdiveni uzatarak kuşun bulunduğu yüksek dallara ulaştı ve hayvanı ayağına dolanan ipten kurtararak aşağıya indirdi.

Vücudunda hafif sıyrıklar oluşan ve olay yerinde pansuman yapılan kuş, ardından doğaya bırakılarak özgürlüğüne kavuşturuldu.

Hastane İdari Mali İşler Müdürü Gülnaz Çelikesir, 'Hastane olarak hastalarımıza elimizden geldiğince nitelikli, kaliteli ve hasta memnuniyetini baz alan sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Şimdi de minik bir kuşun hayatını kurtarmış olduk. Ne mutlu bizlere. Ben ve ekibim adına emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA