Çorum'da Süreli Park Uygulaması

Çorum’da, şehir içi trafik sorununun çözümü konusunda kentin en işlek caddeleri olan Gazi ve İnönü caddelerindeki park yasağı uygulanmasına yönelik denetimler arttırıldı.

İl Trafik Komisyonunca Gazi ve İnönü caddelerindeki otopark ve trafik sorunlarının çözülmesi amacıyla iki caddede de geçerli olacak 10 dakikalık park uygulaması hayata geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, park uygulamasına yönelik denetim yaptı.

Polis memuru Birkan Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, park uygulaması ile ilgili denetimlerin gün boyu süreceğini söyledi.

Üç farklı emniyet aracıyla denetim yapılacağını belirten Gümüş, 'Önden gidecek olan ilk aracımız, anonslar yaparak, sürücüleri 10 dakikayı geçmemeleri konusunda uyaracak. İkinci aracımız ise mobil radar aracılığıyla park halindeki araçların görüntülerini kaydedecek. Üçüncü aracımız ise, park halindeki araçların plakalarını kaydedecek. Bu şekilde bir tur atıldıktan sonra ikinci turda park edeli 10 dakikayı geçmiş olan araçlara cezai işlem uygulanacak.' diye konuştu.

Denetimler sırasında kurallara uymayarak, 10 dakikadan fazla park yapan bazı araçlar, çekici yardımıyla otoparka çekildi.

Kaynak: AA