Antalya'dan Kısa Kısa

Ramazan etkinliklerinde Diyarbakır rüzgarı esti.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin geleneksel ramazan etkinliklerinde Diyarbakır rüzgarı esti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Karaalioğlu Parkı'nda kurulan alanda geleneksel Karagöz ve Hacivat gölge oyununu izleyen vatandaşlar, ardından düzenlenen Diyarbakırlılar Gecesi'nde Diyarbakır ezgileriyle unutulmaz bir akşam yaşadı.

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Antalya Şubesi'nin katkılarıyla düzenlenen gecede sahne alan Grup Eyvan, Diyarbakır yöresinin en güzel türküleriyle izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, hareketli türküler eşliğinde coşku dolu anlar yaşayarak, halay çekti.

Öte yandan, her gün Antalya'nın farklı noktalarına kurulan iftar sofralarının adresi bu kez Kepez ilçesine bağlı Ahatlı Mahallesi Cuma Pazarı içi oldu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bahattin Albayrak'ın katıldığı iftarda vatandaşlar orucunu açtı.

- Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi göz muayenesine başladı

Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün talasemi tanı merkezini, laboratuvar hizmetlerini, evde bakım birimini ve ecza deposunu tek çatı altında toplayan Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi, göz muayenesi hizmetine de başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden her ay farklı bir asistan göz doktoru, Kepez Belediyesi Sağlık Merkezinde salı ve perşembe günleri görev yapacak. Bu ay görev alan Asistan Dr. Sadık Bahadır Akkoç'un muayene odasını ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tıbbi cihazların yeterliliğini denetledi, muayene oldu.

İlçedeki 6 mahalleye sağlık ocağı yaptırdıklarını anımsatan Tütüncü, Kepez Devlet Hastanesi, Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri, Antalya Bölge Hastanesinin yapımıyla ilçenin bir sağlık merkezi halini alacağını belirtti.

Tütüncü, sağlık hizmetlerinin herkese ulaşması için çaba gösterdiklerini kaydetti.

- Muratpaşa'da 'Arama Kurtarma ve Gönüllük Merkezi' kuruluyor

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği ile 'Arama Kurtarma ve Gönüllülük Merkezi' kurulması için protokol imzaladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çağlayan Mahallesi'nde kurulacak merkezde doğal afetlere hazırlığın gelişmesi için eğitim ve gönüllük faaliyeti düzenlenecek. Merkez acil durumlarda arama kurtarma operasyonları ve insani yardım çalışmalarının ana üssü olacak.

Protokol imza töreninde konuşan Başkan Uysal, Türkiye'de doğal afetlerin sonuçlarının gelişmiş ülkelere oranla çok daha yıkıcı olduğunu belirtti.

Yaşanan can ve mal kayıplarına karşı yapıcı ve kalıcı çözümlerin hala tam olarak hayata geçirilemediğini dile getiren Uysal, 'Yaşanan kayıplar, yerel ve genel kamu yönetiminin, bireylerin kısaca herkesin bir eylem planına sahip olması gerektiğini ortaya koymuştur. İşte merkezimiz bu ihtiyacı giderecektir. ' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin daha geçen günlerde Ege Denizi'nde yaşanan depremle sarsıldığını hatırlatan Uysal, şunları kaydetti:

'Şükür ki can kaybı yok. İnsanlar genelde felaketi kendileri yaşamayacakmış gibi düşünürler. Hep bir yerlerden haber gelecek ve oraya üzülecekler ya da yardım edecekler gibi düşünürler. Oysa hepimiz tehlike ve tehdit altındayız. Doğa olayları ve diğer sıkıntılı haller her zaman bütün insanların kapısını çalabilir. Arama kurtarma faaliyetleri öncelikle insanın kendisinin öz savunma düzenini almasıdır. Derneğimizin ve partnerliğimizin kentimize, çocuklarımıza ciddi yararlar sağlayacağına inanıyorum.'
Kaynak: AA