730 Asker İlk Yardım Eğitimi Aldı

Hakkari'de ilk yardım eğitimini başarı ile tamamlayan 730 askere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Burada konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, Sağlık Bakanlığı tarafından kamu personeline dönem içerisinde ilk yardım eğitimi verildiğini söyledi.

Vali Toprak şunları söyledi: 'İlk yardım öğrenilmesi basit fakat aynı zamanda da hayati önemi haiz. Bir yaralıya, bir hastaya veya kriz geçiren birisine çok basit yanlış bir müdahale onu bu hayattan ayırırken aynı şekilde ölmek üzere olan birisine çok basit bir müdahale de onu hayata döndürebiliyor. Bunlar tabii insanların her zaman her gün karşılaştığı mevzular değil. Belki hayatta bir kere veya iki kere insanın başına gelebilir.

Geçen sene sadece 17 tane PTT elemanına bu sertifika için eğitim verilmişken, bu sene 34 tane havaalanındaki personelimize ve 730 tane de Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize sertifika almaya hak edecek derecede eğitim verildi.'

Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından temel yaşam desteği, yaralanma, yanık, sıcak çarpışma ve donma, bilinç bozuklukları ve yaralı taşıma teknikleri gibi konularda verilen ilk yardım eğitimini başarı ile tamamlayan 730 Türk Silahlı Kuvvetler personeline sertifikaları verildi.

Törene, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve kamu kurumlarının müdürleri katıldı.

Kaynak: AA